Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως χάνεται ισχύς αν… βραχούν τα πίσω καθίσματα

Ελλάδα 9:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως χάνεται ισχύς αν… βραχούν τα πίσω καθίσματα

ΝΕΑ

Πως χάνεται ισχύς αν… βραχούν τα πίσω καθίσματα

ΝΕΑ

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορους λόγους για ανάκληση αυτοκινήτων. Όμως αυτός είναι σίγουρα από τους πιο παράξενους.

Advertisement
Advertisement

Οι ανακλήσεις αυτοκινήτων είναι ένα συχνό, σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Και μάλιστα για λόγους που θα μπορούσαν να κριθούν επουσιώδεις ή ακόμα και για ψύλλου πήδημα.

Στην περίπτωση όμως της Audi, ο λόγος μιας νέας ανάκλησης είναι ιδιαίτερα παράξενος. Αφορά αρκετά μοντέλα της εταιρίας μεταξύ των οποίων τα A6, A7, S6, RS6 και RS7. Συνολικά πρόκειται για 50.883 αυτοκίνητα τα οποία μπορεί να παρουσιάσουν μία πολύ περίεργη δυσλειτουργία.

Σύμφωνα με την εταιρία αν χυθεί νερό ή υγρό στο πίσω κάθισμα υπάρχει ενδεχόμενο να επηρεάσει μία μονάδα ελέγχου η οποία είναι ευαίσθητη στην ύπαρξη υγρασίας. Αν μάλιστα περάσει το υγρό σε αυτή τη μονάδα, υπάρχει το ενδεχόμενο να μειωθεί η ισχύς του αυτοκινήτου, ή σε ακραίες περιπτώσεις να μπει σε λειτουργία ανάγκης.

Advertisement
Advertisement

Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί πέρσι στα Q5 και SQ5 και μεταξύ του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου φέτος, υπήρξαν 38 περιπτώσεις αυτοκινήτων που παρουσιάστηκε αυτό το πρόβλημα.

Στην περίπτωση των δύο SUV της εταιρίας η υγρασία μπορούσε να προκύψει και από το κάτω μέρος. Όμως σε αυτή τη νέα ανάκληση αφορά μόνο την διαρροή υγρού από τα πίσω καθίσματα.

Advertisement

Μέχρι στιγμής το μοντέλο με τις περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα είναι το A6 Sedan, για αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Απρίλιο του 2022.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν από τις κατά τόπους αντιπροσωπείες, έτσι ώστε να επισκευαστούν χωρίς χρέωση. Μέχρι τότε πάντως, αν είστε κάτοχος ενός τέτοιου μοντέλου, προσέξτε μην σας χυθεί κάποιο υγρό στα πίσω καθίσματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Ανάκληση Tesla για ανταλλακτικά που… δεν υπάρχουν!
Ανάκληση των ολοκαίνουργιων ηλεκτρικών Toyota και Subaru!
Ανάκληση Tesla για… απίθανο λόγο!