Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ανάκληση Tesla για… απίθανο λόγο!

Ελλάδα 21:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανάκληση Tesla για… απίθανο λόγο!

Mobility

Ανάκληση Tesla για… απίθανο λόγο!

Mobility

Η νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, θα φέρει αλλαγές σε πολλά επίπεδα που ακόμα δεν έχουμε «ακουμπήσει», όπως φαίνεται από την τελευταία αιτία ανάκλησης του Tesla Model 3.

Advertisement
Advertisement

Ένα λάθος στον προγραμματισμό, που ομολογουμένως, έχει ελάχιστη σημασία, οδηγεί σε ανάκληση 48.148 Tesla Model 3.

Ο προγραμματισμός των επιμέρους συστημάτων σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι προφανώς πολυδιάστατος και έχει προεκτάσεις που για εμάς τους «αναλογικούς» δεν μπορεί να φτάσει ο νους μας. Κάπως έτσι λοιπόν (για τους πιο προχωρημένους, με ένα bug στον προγραμματισμό) η ένδειξη της ταχύτητας σε μίλια ή σε χιλιόμετρα, εξαιρέθηκε από τα δεδομένα που εμφανίζονται στην οθόνη του αυτοκινήτου, όταν ο οδηγός επιλέγει το πρόγραμμα Track για την οδήγηση του αυτοκινήτου σε πίστα- ή σε ανάλογες συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια λοιπόν, ήταν η αφορμή πίσω από τη νέα ανάκληση αυτοκινήτων της Tesla, η οποία επηρεάζει 48.184 αυτοκίνητα. Προφανώς για τους τεχνικούς της Tesla, η «επιδιόρθωση» του προβλήματος θα πρέπει να είναι αρκετά απλή. Μιλάμε για ένα πρόβλημα που εντοπίστηκε από την εταιρεία τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορά τα Model 3 Performance που έχουν παραχθεί από το 2018 έως το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πρώτα «γερμανικά» Tesla ήρθαν στην Ελλάδα (+video)
Τσιγκουνιά ή αδυναμία; Γιατί η Tesla δεν προχωρά στα 800V;
Tesla Model 3 Performance εναντίον BMW M3 και Audi RS5 (video)

Advertisement

 

 

Advertisement