Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως μπορείς να «απογειώσεις» και άλλο το Venom F5;

Ελλάδα 1:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως μπορείς να «απογειώσεις» και άλλο το Venom F5;

ΝΕΑ

Πως μπορείς να «απογειώσεις» και άλλο το Venom F5;

ΝΕΑ

Αν υπάρχει μια έκδοση αυτοκινήτου για το… αμερικανικό όνειρο, σίγουρα οι άνθρωποι που εργάζονται για την Hennessey, το ζουν.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι το εκλεπτυσμένο Venom F5 Revolution Roadster, που συνδυάζει τη «μανία» V8 της «κανονικής», χωρίς οροφή, έκδοσης και τα εξελιγμένα smarts του Revolution Coupe, που αποκαλύφθηκαν νωρίτερα φέτος.

Όπως θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο υπεραυτοκίνητο, υπάρχει ιδιαίτερη εστίαση στο αμάξωμα, μαζί με μερικές τροποποιήσεις στην οροφή του F5 Roadster. Επειδή αυτό το F5, όπως όλα τα «αδέρφια» του, εξακολουθεί να φέρει το «τέρας» V8 των 6,6 λίτρων, με διπλά turbo κάτω από το κάλυμμα από ανθρακόνημα, με ισχύ 1.817 ίππων.

Οι τροποποιήσεις στην οροφή περιλαμβάνουν ένα επανασχεδιασμένο αφαιρούμενο πάνελ (τύπου Targa) κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, επενδεδυμένο με Alcantara και με μπουλόνια και μάνταλα γρήγορης απελευθέρωσης. Ζυγίζει επίσης μόλις 8 κιλά, οπότε δεν θα πρέπει να απογειωθείτε.

Advertisement
Advertisement

«Αυτό το πρώτο αυτοκίνητο, μια ειδική κατασκευή για ειδικούς πελάτες, είναι το ντεμπούτο μας σε μια τεχνοτροπία με χειροποίητη ύφανση για ανθρακονήματα», εξηγεί το αφεντικό Τζον Χένσεσεϊ. «Το υπεραυτοκίνητό μας είναι ένα διαχρονικό έργο τέχνης που εμπνέει τόσο οπτικά όσο και σωματικά, χάρη στον διπλό υπερτροφοδοτούμενο V8 1.817 ίππων που διαθέτει μόνο καύση».

Advertisement

Ένα «έργο τέχνης» που είναι αναπάντεχα sold out. Κάθε ένα από τα 12 αυτοκίνητα F5 RR που σχεδιάστηκαν κόστισε  3 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Hennessey πλάκωσε στα… στεροειδή τη Ford Mustang!
Στο χωράφι και στη λαϊκή με 507 άλογα!
Νέο σούπερ Venom F5 μόνο για πίστα (+video)

Advertisement