Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche Taycan 4S Art Car: Δημοπρατείται για καλό σκοπό

Ελλάδα 18:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche Taycan 4S Art Car: Δημοπρατείται για καλό σκοπό

ΝΕΑ

Porsche Taycan 4S Art Car: Δημοπρατείται για καλό σκοπό

ΝΕΑ

Η Porsche σύντομα θα δημοπρατήσει ένα ειδικό αυτοκίνητο με περίσσεια τέχνης στο αμάξωμά του, αυτή την Taycan 4S της οποίας τα έσοδα θα δοθούν στην ελβετική μη κερδοσκοπική οργάνωση Suisseculture Sociale.

Advertisement
Advertisement

Τα χρήματα που θα μαζευτούν από τη δημοπρασία πρόκειται να στηρίξουν τοπικούς καλλιτέχνες στη χώρα που έχουν αγωνιστεί σκληρά και πληγεί οικονομικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την Taycan Art Car είναι ο Richard Phillips. Το εξωτερικό τμήμα του εντυπωσιακού EV που βασίζεται στη ζωγραφική του καλλιτέχνη με τίτλο “Queen of the Night” του 2010, που κυριαρχείται από έντονα χρώματα λουλουδιών, το μπλε του ουρανού αλλά και πεταλούδες.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή σύνθεση χρωμάτων και σχεδίων. Υπάρχει επίσης μια φωτεινή επιγραφή «Queen of the Night» στα πάνελ των μαρσπιέ χάρη στην Porsche Exclusive όπως συμβαίνει επίσης με την υπογραφή του Richard Phillip που προβάλλεται στο πεζοδρόμιο όταν ανοίξεις τις πόρτες.

Το αυτοκίνητο εκτέθηκε σε διάφορα κέντρα της Porsche στην Ελβετία τις τελευταίες εβδομάδες και επί του παρόντος βρίσκεται στο Porsche Center στη Γενεύη. Στις 22 Μαρτίου, θα μετακινηθεί στο Porsche Center στη Ζυρίχη και αργότερα θα εμφανιστεί πιο νότια της Ζυρίχης, όπου θα παραδοθεί στον νικητή.

«Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της Porsche, η Taycan, αντιπροσωπεύει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche Schweiz AG, Michael Glinski. «Θέλαμε να καταγράψουμε αυτό το επίτευγμα σε συνεργασία με έναν κορυφαίο καλλιτέχνη. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η δημιουργία, η οποία αντικατοπτρίζει τις κατευθυντήριες αρχές της αειφορίας και της ηλεκτροκίνησης και φυσικά δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στην Ελβετική φύση”.

Advertisement

«Δημοπρατώντας το έργο και δωρίζοντας τα έσοδα, θέλουμε να βοηθήσουμε τον ελβετικό πολιτιστικό χώρο που επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία. Η Porsche έχει κάνει αρκετές σημαντικές πράξεις σε αυτήν την κρίση και είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε όσο μπορούμε στην κοινότητα”.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Πρώτο επίσημο βίντεο για την Porsche Taycan Cross Turismo
Το soundtrack στην οδήγηση της Porsche Taycan
H νέα Porsche Taycan Cross Turismo στον δρόμο (video)