Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Human Horizons HiPhi X είναι νέος παίκτης στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Human Horizons HiPhi X είναι νέος παίκτης στα ηλεκτρικά

Mobility

Το Human Horizons HiPhi X είναι νέος παίκτης στα ηλεκτρικά

Mobility

Το HiPhi X της Human Horizons, είναι ένα αυτοκίνητο που δείχνει παραπάνω από ικανό να ανταγωνιστεί το Tesla Model X, έρχεται από την Κίνα και διαθέτει όλα όσα χρειάζεται για να κάνει εντυπωσιακό «μπάσιμο» στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Με το HiPhi X, η Human Horizons παρουσιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ξεχωρίζει με το «καλημέρα» χάρη στην αισθητική των πίσω θυρών του.

Είναι ένα «υβρίδιο» αμαξώματος, κάτι μεταξύ σε SUV και διογκωμένο hatchback με στοιχεία από coupe μοντέλο. Οι πίσω πόρτες του (και όχι μόνο εδώ που τα λέμε) παραπέμπουν σε Tesla Model X, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, ανοίγουν σε δύο μέρη. Το μοντέλο της Human Horizons είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο (με την ονομασία HiPhi 1) στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία είχε δηλώσει τότε, πως το τελικό προϊόν θα είναι έτοιμο για παραγωγή μέσα στο 2022 αλλά εν τέλει, έστω και με μικρή απόκλιση, το HiPhi X είναι τώρα έτοιμο να βγει στην αγορά με μια τεράστια μπαταρία να του εξασφαλίζει πολύ καλά στοιχεία. Οι πόρτες και όλα τα άλλα πτερύγια του αμαξώματος λειτουργούν ηλεκτρικά και μπορούν να ελεγχθούν μέσω μιας εφαρμογής, ενώ ταυτόχρονα αισθητήρες αναγνωρίζουν τους πεζούς και τους άλλους χρήστες του δρόμου, για να προσαρμόζουν τη γωνία ανοίγματος προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Στην πιο δυνατή του έκδοση το HiPhi X θα επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 120 kWh και η αυτονομία που ορίζει, φτάνει τα 705 χιλιόμετρα. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και με τετρακίνηση ενώ ο κατασκευαστής κάνει λόγο και για τετραδιεύθυνση- χωρίς να είναι σίγουρο πως μιλάμε για στοιχείο του βασικού εξοπλισμού, ενώ ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι κορυφαίος (0,27).

Advertisement

Το πλαίσιο του HiPhi X αποτελείται από υβριδική κατασκευή αλουμινίου και χάλυβα. Τα διπλά ψαλίδια αλουμινίου για τους τροχούς στον μπροστινό άξονα και μια διάταξη πέντε συνδέσμων στους πίσω, συνδυάζονται με πνευματικά στοιχεία που ελέγχουν τη σκληρότητα αλλά και την απόσταση από το έδαφος.

Advertisement

Η καμπίνα του Human Horizons HiPhi X είναι γεμάτη οθόνες, που όλες εξυπηρετούν από μια ανάγκη για περιμετρικό έλεγχο του αυτοκινήτου, ενώ τα καθίσματα είναι έως και έξι. Η διάταξή τους περιλαμβάνει δύο σειρές των τριών καθισμάτων, με όλα τα καθίσματα να έχουν δυνατότητα ηλεκτρικών ρυθμίσεων. Οι πίσω επιβάτες μπορούν να έχουν τις δικές τους εφαρμογές στις οθόνες που βρίσκονται εκεί και υποστηρίζουν όλα τα λειτουργικά συστήματα συνδεσιμότητας.

Advertisement

Επίσης, το μοντέλο εξοπλίζεται με ηχοσύστημα υψηλής τεχνολογίας της Meridian με 23 ηχεία. Η Human Horizons αποκαλεί το HiPhi X «το πρώτο εξελισσόμενο SUV supercar στον κόσμο», το οποίο χρησιμοποιεί μια ανοιχτή αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών και λογισμικού, που επιτρέπει την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, τομέας στον οποίο υπήρξε συνεργασία με τη Microsoft για την εξέλιξη του μοντέλου.

Αρχικά το HiPhi X θα προσφέρεται μόνο στην Κίνα αλλά δεν αποκλείεται αν όλα πάνε καλά σε επίπεδο πωλήσεων, να το δούμε να εξάγεται και σε άλλες ηπείρους συντομότερα από όσο αρχικά υπολόγιζαν οι ιθύνοντας της εταιρείας. Ούτως ή άλλως, μια Ευρωπαϊκή «περιπέτεια» για την κινέζικη start up, είναι προγραμματισμένη να γίνει πριν τις αρχές του επόμενου έτους. Οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν από τα 88.000 ευρώ περίπου, με την η κορυφαία να τιμάται 127.615 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με 7 πρωτότυπα η Jeep στο φετινό Easter Safari
F1 GP Αυστραλίας: Προεπισκόπηση
Έτσι παίρνουν άδεια οι τεχνίτες ηλεκτρικών ΙΧ, υδρογόνου ή βιοκαυσίμων