Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Porsche: Καθυστερεί η ηλεκτρική Macan

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Καθυστερεί η ηλεκτρική Macan

Mobility

Porsche: Καθυστερεί η ηλεκτρική Macan

Mobility

Η Porsche ανέβαλε κατά ένα χρόνο την κυκλοφορία της ηλεκτρικής Macan, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με το λογισμικό που χρειάζεται το μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Oliver Blume, CEO της εταιρείας, ο οποίος προσδιόρισε ως χρονιά παρουσίασης του νέου ηλεκτρικού μοντέλου το 2024.

Αρχικά, το μοντέλο ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις αγορές, το 2023 και είναι χαρακτηριστικό το ότι οι δοκιμές του σε πραγματικές συνθήκες, είναι σε προχωρημένο στάδιο. Η καθυστέρηση όμως, μοιάζει να μην έχει ιδιαίτερη σχέση με το αυτοκίνητο αυτό καθαυτό αλλά εστιάζεται στις ελλείψεις σε λογισμικό. Όπως όλα δείχνουν, η Porsche ήταν η πρώτη που έσπευσε να «επισημοποιήσει» την καθυστέρηση στην παρουσίαση του νέου αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Για τον Όμιλο Volkswagen, αναμένεται το πρόβλημα με την καθυστέρηση της Macan να αφορά και άλλα μοντέλα, όπως για παράδειγμα το νέο Audi Q6 e-tron (που θα χρησιμοποιεί και αυτό την πλατφόρμα PPE), αλλά δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα. Λογικό θα είναι, οι καθυστερήσεις να έχουν πιθανώς εκτεταμένες συνέπειες για τα σχέδια ανάπτυξης και στις τρεις premium μάρκες της VW, με την Audi να αναμένεται να καθυστερήσει το λανσάρισμα των πρώτων οχημάτων που βασίζονται στην τεχνολογική πλατφόρμα Artemis, ενώ η φιλοδοξία της Bentley για μόνο ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, μάλλον θα «απομακρυνθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται η Porsche 911 Carrera RS 2.7 του Paul Walker
Porsche: Ετοιμάζει νέο υπερπολυτελές ηλεκτρικό SUV
Ο Dani Pedrosa με KTM RC16 κόντρα σε μια Porsche 918 Spyder (+video)