Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται η Porsche 911 Carrera RS 2.7 του Paul Walker

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται η Porsche 911 Carrera RS 2.7 του Paul Walker

ΝΕΑ

Πωλείται η Porsche 911 Carrera RS 2.7 του Paul Walker

ΝΕΑ

Τα Χριστούγεννα… ήρθαν νωρίς για τους θαυμαστές της Porsche. Μία Carrera RS 2.7 του 1973, πρόκειται να δημοπρατηθεί τον Αύγουστο (18-20), από τον οίκο δημοπρασιών Mecum στο Monterey.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η εκπληκτική Porsche 911 Carrera RS 2.7 του 1973 ήταν κάποτε ιδιοκτησία του ηθοποιού γνωστό από τις ταινίες Fast & Furious, Paul Walker.

 

Η 911 Carrera RS 2.7 θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα μοντέλα 911, που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και ο διάσημος ιδιοκτήτης της, θα προσθέσει επιπλέον στην αξία του. Το αυτοκίνητο πωλείται με Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας της Porsche και αντίγραφο του τίτλου ιδιοκτησίας, που εκδόθηκε από την τη συλλογή AE (Always Evolving), που δημιούργησε ο Walker με τον Roger Rodas.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche κατασκεύασε την 911 RS 2.7 για να αγωνιστεί στη κατηγορία (GT) Grand Touring της FIA (με προδιαγραφές) Group 3. Για να καλύψει τις απαιτήσεις έγκρισης, για την συμμετοχή της έπρεπε επίσης να κατασκευάσει μια έκδοση δρόμου. Αρχικά προοριζόταν για να περιορίσει την παραγωγή στις 500 μονάδες, αλλά η μεγάλη ζήτηση είδε αυτόν τον αριθμό να αυξάνεται στα 1.580 αυτοκίνητα.

Advertisement

Το αυτοκίνητο του Walker κατασκευάστηκε τον Μάρτιο του 1973 και είναι εξοπλισμένο με το πακέτο Touring. Είναι βαμμένο σε ανοιχτό κίτρινο χρώμα, με μαύρες πινελιές και έχει την αυθεντική επένδυση χρωμίου στα παράθυρα και τα φώτα. Η αγγελία της Mecum σημειώνει επίσης ότι το σύστημα μετάδοσης κίνησης, τα φρένα και η ανάρτηση έχουν αναπαλαιωθεί από την Jerry Woods Enterprises.

Advertisement

Το εσωτερικό είναι σε εξαιρετική κατάσταση όπως και το εξωτερικό, εν μέρει χάρη στην μερική αναπαλαίωση του. Διαθέτει μαύρα σπορ μπάκετ καθίσματα με τα γνήσια κομμάτια υφάσματος  Pepita Houndstooth. Δεν θα βρείτε πολλές ανέσεις στην καμπίνα, αλλά θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι αυτό ενισχύει τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου που εστιάζεται στον οδηγό. Όταν κυκλοφόρησε, η  911 Carrera RS 2.7 ήταν η ταχύτερη διαθέσιμη 911 χάρη στο flat-six κινητήρα των 2,7 λίτρων που απέδιδε 210 ίππους, ενώ συνδυαζόταν με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων που κινούσε τους πίσω τροχούς. Μπορεί να πετύχει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα, επίδοση που εξακολουθεί να είναι πολύ καλή σχεδόν 50 χρόνια αργότερα. Το αυτοκίνητο του Walker θα πωληθεί με 93.774 χλμ στο οδόμετρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Συνεργασία με την Pixar για την δημιουργία της Sally Carrera (video)
Χώρισαν και της πήρε πίσω την Porsche… (+video)
Οι… τρεις αγαπημένες του Jamiroquai