Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Ετοιμάζει νέο υπερπολυτελές ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 9:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche: Ετοιμάζει νέο υπερπολυτελές ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Porsche: Ετοιμάζει νέο υπερπολυτελές ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία βρίσκεται σε φοβερή φόρμα και τα πλάνα της για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνουν πολλά και σημαντικά νέα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη να έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά δεκαετιών, όμως τα πολυτελή και σπορ αυτοκίνητα δεν φαίνεται να έχουν τέτοια προβλήματα.

Η Porsche για παράδειγμα ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό πολυτελές SUV τα επόμενα χρόνια, με στόχο να προσελκύσει επενδυτές, καθώς προς το τέλος της χρονιάς θα βγει σε δημόσια προσφορά.

Η Porsche αναμένει μεγάλη άνοδο στην πολυτελή κατηγορία και έσοδα στα 38-39 δισ. ευρώ για ολόκληρο το 2022. Οι εκτιμήσεις βασίζονται στην γενικότερη τάση που υπάρχει για αύξηση της ζήτησης των πολυτελών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία αναφέρει επίσης ότι θέλει να ανεβάσει το περιθώριο κέρδους από το 17-18% του 2022 στο 20% μέσα στα επόμενα χρόνια.

Για να γίνει αυτό, η Porsche μεταξύ άλλων, θα προσθέσει στην γκάμα της ένα νέο ηλεκτρικό SUV το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από την Cayenne.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία στοχεύει σε κατηγορίες με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, ιδίως τα ηλεκτρικά. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της Porsche είναι να παρέχει το 80% των αυτοκινήτων της ως ηλεκτρικά και να γίνει κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2030.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche Taycan Sport Turismo: Πρακτική και all-rounder (+video)
Μπορεί η Porsche 918 Spyder να κερδίσει μια KTM MotoGP; (+video)
Πόσο κράτησε η ανακατασκευή της Porsche 959 του Heidfeld;