Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Porsche: Επένδυση 95 εκ. ευρώ στις μπαταρίες λιθίου- πυριτίου

Ελλάδα 8:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Επένδυση 95 εκ. ευρώ στις μπαταρίες λιθίου- πυριτίου

Mobility

Porsche: Επένδυση 95 εκ. ευρώ στις μπαταρίες λιθίου- πυριτίου

Mobility

Η Porsche φαίνεται να στρέφει την προσοχή της στην εξέλιξη των μπαταριών λιθίου-πυριτίου, με μια νέα επένδυση στην συνεργαζόμενη Group 14.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει 95 εκατομμύρια ευρώ για τις μπαταρίες που προορίζει για χρήση στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Θεωρώντας την μπαταρία ως τον θάλαμο καύσης του μέλλοντος, στόχος της Porsche είναι να έχει την πλέον δυνατή συστοιχία. Αυτό λέει ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της εταιρείας, Lutz Meschke. Μέσω της Porsche Ventures, η Γερμανική εταιρεία υποστηρίζει οικονομικά την Group 14, που έχει έδρα στις ΗΠΑ. Η Group 14 έλαβε συνολικά 400 εκατομμύρια δολάρια για να διευκολυνθεί στην κατασκευή ενός εργοστασίου για την παραγωγή στοιχείων για μπαταρίες- και αυτό στις Η.Π.Α.

Advertisement
Advertisement

Η Group14 έχει εξελίξει μια ειδική χημεία για τις κυψέλες μπαταρίας που βασίζεται στο πυρίτιο, το οποίο αυξάνει σημαντικά την πυκνότητα ισχύος της κυψέλης, σε σύγκριση με τις υπάρχουσες μπαταρίες ενώ εξασφαλίζει και σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία. Με την τεχνολογία αυτή, μειώνεται και η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας, πράγμα που σημαίνει ότι η νέα αυτή σύσταση μπορεί επίσης να φορτίσει γρηγορότερα από τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Η Porsche ανέφερε σε δήλωσή της ότι η Group 14 θα προμηθεύσει το Cellforce Group, μια κοινοπραξία που ίδρυσε η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με την Customcells Holding το 2021. Η εταιρεία σκοπεύει να εξελίλει και να παράγει μπαταρίες υψηλής απόδοσης με τη χρήση πυριτίου που θα προορίζονται για παραγωγή μικρής κλίμακας που αφορούν σε αγωνιστικά αυτοκίνητα και οχήματα επιδόσεων γενικότερα. «Οι ιδιότητες της νέας αυτής χημείας, η γρήγορη φόρτιση, η υψηλή απόδοση και το χαμηλό βάρος, είναι αυτό ακριβώς που θέλει η Porsche», δήλωσε ο Michael Steiner, επικεφαλής τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Γερμανικής εταιρείας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW: Βέβαιη η είσοδος Audi και Porsche στην F1
Porsche 911 Sport Classic, σε μόνο 1.250 μονάδες (video)
Συλλεκτική Porsche 911 Sport Classic για λίγους

Advertisement

 

 

 

Advertisement