Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche Boxster 25 Edition: Το ελιξίριο της νεότητας (video)

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche Boxster 25 Edition: Το ελιξίριο της νεότητας (video)

ΝΕΑ

Porsche Boxster 25 Edition: Το ελιξίριο της νεότητας (video)

ΝΕΑ

Διαχρονικός φιλοσοφικός πυρήνας της Boxster ήταν να κάνει τον οδηγό της να νιώθει για πάντα νέος. Μπορεί να προσφέρει η επετειακή έκδοση του ισχυρού Roadster το… ελιξίριο της νεότητας;

Advertisement
Advertisement

«Η πραγματική ομορφιά δεν γνωρίζει ηλικίες. Και η Boxster 25 αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα». Με αυτά τα λόγια πλαισίωσε η Porsche το λανσάρισμα της ειδικής έκδοσης Boxster 25 Edition, η οποία αποτίει φόρο τιμής στην πρώτη γενιά του Roadster μοντέλου.

Η επετειακή έκδοση θα παραχθεί σε μόλις 1.250 αντίτυπα ενώ αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Ντιτρόιτ το 1993.

Οι ομοιότητες αφορούν τις χρυσαφί απόχρωσης 20άρες ζάντες και τις ομόχρωμες λεπτομέρειες τόσο στους εμπρός όσο και τους πλαϊνούς αεραγωγούς. Επιπροσθέτως, όμορφη νότα θα δίνουν τα λογότυπα “25” (στο πίσω μέρος αλλά και στην υφασμάτινη οροφή), με τη χρωματική παλέτα να απαρτίζεται από την κλασική ασημένια απόχρωση GT Silver, όπως και από το Jet Black Metallic και το λευκό Carrera White Metallic.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά ατού, ακόμη, συνιστούν τα «φουσκωμένα» εμπρός φτερά, τα οποία αναδεικνύουν τους εφαπτόμενους LED κεντρικούς προβολείς. Οι τελευταίοι, μάλιστα, ενσωματώνουν την τεχνολογία δυναμικού φωτισμού Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus).

Πηγή τροφοδότησης της Boxster 25 Edition συνιστά ένας 6κύλινδρος boxer των 4,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 400 ps και συνδυάζεται είτε με 6τάχυτο μηχανικό είτε με 8τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το 0-100 χλμ./ώρα «έρχεται» σε 3,8 sec, ενώ η τελική θα αντιστοιχεί σε 293 χλμ./ώρα.

Advertisement

Porsche Boxster 1ης γενιάς

Όπως προαναφέρθηκε, η επετειακή έκδοση της Boxster αναπτύχθηκε στο περιθώριο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το λανσάρισμα της 1ης γενιάς.

Advertisement

Η τελευταία αντλούσε κίνηση από ένα υδρόψυκτο 6κύλινδρο κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, ο οποίος απέδιδε 204 άλογα. Παράλληλα, διακρινόταν τόσο για το μικρός βάρος της όσο και για την… ευελιξία του, χαρακτηριστικά που παρέπεμπαν στα αγωνιστικά της εταιρείας 550 Spyder και 718 RS 60 Spyder. Συνολικά πουλήθηκαν περισσότερα από 160.000 μονάδες.

porsche-boxster-25

Διαχρονικός φιλοσοφικός πυρήνας της Porsche, όσον αφορά τη Boxster, είναι ο διαποτισμός του οδηγού της με το αίσθημα της αιώνιας νεότητας.

Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό, λάνσαρε ένα βίντεο με μεγάλους πρωταγωνιστές την επετειακή έκδοση, αλλά και την Boxster 1ης γενιάς. Τα δύο αυτοκίνητα ελίσσονται σε δαιδαλώδεις δρόμους, με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Είναι αυτό το ελιξίριο της νεότητας;

Ακολουθεί το βίντεο:

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Πανδημία: Ρεκόρ πωλήσεων για την Porsche

80χρονος έχει αγοράσει μόνο… 80 Porsche! 

H υπέροχη Porsche 964 Turbo από την Ares Design