Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

80χρονος έχει αγοράσει μόνο… 80 Porsche!

Ελλάδα 20:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

80χρονος έχει αγοράσει μόνο… 80 Porsche!

ΝΕΑ

80χρονος έχει αγοράσει μόνο… 80 Porsche!

ΝΕΑ

Έχει χτίσει ένα ξεχωριστό κτήριο προκειμένου να στεγάζει τα λατρεμένα του αυτοκίνητα. Ποιο είναι το τελευταίο απόκτημα του πιστού οπαδού της Porsche και ποιο το όνειρό του;

Advertisement
Advertisement

Είθισται στον χώρο της αυτοκίνησης να αναπτύσσουμε μια ιδιαίτερη σχέση με μια συγκεκριμένη μάρκα. Σε βαθμό, που στα “πηγαδάκια” με θέμα το αυτοκίνητο να υπερασπιζόμαστε με… νύχια και με δόντια την εταιρεία της καρδιάς μας.

Την δική του σχέση λατρείας με μια συγκεκριμένη εταιρεία έχει δημιουργήσει και ένας 80χρονος άντρας από τη Βιέννη.

Ο λόγος για τον Ottocar, ο οποίος διακρίνεται για την αστείρευτη αγάπη του για την Porsche.

Advertisement
Advertisement

Για να ξετυλίξουμε το κουβάρι λατρείας για τη γερμανική εταιρεία πρέπει να ανατρέξουμε στο μακρινό 1972, όταν και αγόρασε μια κίτρινη (Speed Yellow) 911E. Πρόκειται για μια αγορά που έμελλε να προκαθορίσει το μέλλον.

Όσο τα χρόνια περνούσαν, ο 80χρονος κύριος δεν σταματούσε να αγοράζει μοντέλα που φέρνουν το λογότυπο της Porsche. Αποτέλεσμα της καταναλωτικής του μανίας για τα μοντέλα της εταιρείας είναι να έχει αποκτήσει συνολικά 80 αυτοκίνητα Porsche!

Advertisement

Το υπ’ αριθμόν 80 αυτοκίνητο ενσωματώθηκε στο γκαράζ του φέτος, και αποτελεί μια Boxster Spyder σε χρώμα Miami Blue.

Advertisement

Ο 80χρονος, μάλιστα, έτυχε ξεχωριστής αντιμετώπισης από τους ανθρώπους της εταιρείας, όταν παρέλαβε την Boxster Spyder από το εργοστάσιο του Zuffenhausen. Ειδικότερα, του επέτρεψαν να τοποθετήσει ο ίδιος το έμβλημα της Porsche στο καπό του αυτοκινήτου.

Και πώς να έκανε διαφορετικά η Porsche, όταν ο Ottocar έχτισε ένα διαφορετικό κτήριο προκείμενου να στεγάσει τη συνεχώς διευρυνόμενη συλλογή του;

Advertisement

Αυτή απαρτίζεται από 38 διαφορετικά μοντέλα της εταιρείας, όπως είναι οι Porsche 917, 910 (8κύλινδρη), 956, 904 και 964 Cup. Να σημειώσουμε πως από τα χέρια του πέρασαν και 9 εκδόσεις της Carrera RS. Μεταξύ των ατραξιόν του πελώριου γκαράζ του, μια 718 Spyder, μια 911 Speedster και μια 911 Targa.

«Για έναν ολόκληρο μήνα, μπορώ να οδηγώ και από ένα διαφορετικό αυτοκίνητο Porsche», σημειώνει ο Ottocar, ο οποίος όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το αγαπημένο του… βρέθηκε σε αμηχανία, αδυνατώντας να επιλέξει κάποιο.

Συνηθίζει, όμως, να κάθεται πίσω από το τιμόνι μιας 981 Boxster Spyder.

Θα σταματήσει ο 80χρονος Ottocar στις 80 Porsche; Το συγκεκριμένο σενάριο κρίνεται απίθανο από τον ίδιο, ο οποίος έχει στα άμεσά του σχέδια να διασχίσει τον Παναμερικανικό αυτοκινητόδρομο με μια Cayenne.

 «Όταν είσαι 80 ετών, δεν σκέφτεσαι πλέον το παρελθόν, αλλά το μέλλον. Ανυπομονείς για τα πράγματα που έχεις ακόμα να κάνεις», είναι το μήνυμα του μεγαλύτερου οπαδού της Porsche στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Τα αυτοκίνητα του Ντιέγκο Μαραντόνα

Λεμπρόν Τζέιμς: Τα αυτοκίνητα του “Βασιλιά”

Παιχταράδες στο γήπεδο, άμπαλοι στο τιμόνι