Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλούνται τα αυτοκίνητα από την ταινία No time to Die (+video)

Ελλάδα 20:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλούνται τα αυτοκίνητα από την ταινία No time to Die (+video)

ΝΕΑ

Πωλούνται τα αυτοκίνητα από την ταινία No time to Die (+video)

ΝΕΑ

Το franchise ταινιών James Bond έχει κάνει παράδοση την παρουσία δυνατών και πολυτελών αυτοκινήτων στη μεγάλη οθόνη, συμβάλλοντας σημαντικά στη δημοτικότητα των φιλμ.

Advertisement
Advertisement

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s σας δίνει την ευκαιρία να οδηγήσετε όπως ο Bond, αγοράζοντας αυτοκίνητα από την τελευταία ταινία «No Time To Die».

Οι θαυμαστές του πράκτορα 007 θα χαρούν με την είδηση ​​ότι μια σειρά από τα αυτοκίνητα των κασκαντέρ που πρωταγωνίστησαν στην τελευταία ταινία, «No Time To Die» βγαίνουν σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό.

Tα φιλμ του James Bond γιορτάζουν την 60η επέτειο, από την πρώτη κατασκοπευτική ταινία, ο Dr No, με πρωταγωνιστή τον Sean Connery. Για να τιμήσει την περίσταση, ο οίκος δημοπρασιών Christie’s ανακοίνωσε μια επίσημη φιλανθρωπική πώληση, η οποία θα ολοκληρωθεί, τον Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των αυτοκινήτων, που θα προσφερθούν, είναι μια Jaguar, μία Aston Martin, δύο Defender και ένα Range Rover Sport που εμφανίστηκαν στη μεγάλη οθόνη ή συνδέονται στενά με την τελευταία ταινία.

Στην κορυφή της συλλογής είναι ένα Land Rover Defender 110, ένα από τα δέκα, που χρησιμοποιήθηκαν από το καστ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του No Time To Die. Αυτό το όχημα απευθύνεται καθαρά σε συλλέκτες, καθώς πωλείται ως στατικό. Εμφανίστηκε στη σκηνή καταδίωξης εκτός δρόμου και χρησιμοποιήθηκε επίσης σε διαφημιστικό υλικό πριν από την κυκλοφορία της ταινίας.

Advertisement

Σύμφωνα με την καταχώριση, πρόκειται για ένα πρωτότυπο Defender προ-παραγωγής που έχει τροποποιηθεί για να χρησιμοποιείται από επαγγελματίες οδηγούς κασκαντέρ στην ταινία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει άδεια κυκλοφορίας για χρήση σε δημόσιους δρόμους. Το Defender, το οποίο έρχεται με αριθμό πλαισίου VIN 007, αναμένεται να φτάσει από 364.260 – 606.220 ευρώ. Ποσό, που θα πάει στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό.

Advertisement

Σε αντίθεση με το παραπάνω αυτοκίνητο, το επόμενο μοντέλο του καταλόγου, είναι πλήρως λειτουργικό και με αριθμό κυκλοφορίας. Είναι ένα Defender 110 V8 Bond Edition που κατασκευάστηκε από την SV Bespoke που δεν πρωταγωνίστησε στην ταινία. Το εν λόγω μοντέλο παίρνει στοιχεία από τα Defender που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία  «No Time to Die» και έχει λογότυπο «60 Years of Bond» στο ταμπλό. Μόλις 300 μονάδες Bond Edition κατασκευάστηκαν ποτέ και αυτή η συγκεκριμένη έκδοση που προσφέρεται από τους Christie’s εκτιμάται ότι θα πουληθεί μεταξύ 242.850 – 364.260 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν στην εταιρία «Tusk» για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Επόμενο αυτοκίνητο στη λίστα είναι μία Jaguar XF που πρωταγωνιστούσε στο τρέιλερ, όταν οι… κακοί που κυνηγούσαν τον Bond (Daniel Craig) και τη Madelaine Swann (Lea Seydoux). Οι εκτιμήσεις των Christie’s προβλέπουν ότι θα φτάσει κάπου μεταξύ 60.710 – 84.994 ευρώ.

Advertisement

Υπάρχει επίσης ένα Range Rover Sport SVR, που περιλαμβάνεται στη φιλανθρωπική δημοπρασία, ένα από τα έξι που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας. Αυτό το όχημα συμμετείχε σε μια σκηνή καταδίωξης και εκτιμάται ότι θα… πιάσει μεταξύ 97.136 – 145.704 ευρώ.

Στην κορυφή της φιλανθρωπικής δημοπρασίας των Christie’s είναι οι δύο Aston Martin από το No Time To Die , οι οποίες οδηγήθηκαν από τον Daniel Craig κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Η πρώτη είναι μία Aston Martin V8 του 1981 ειδικά προσαρμοσμένη για την ταινία και σχεδιασμένη να μοιάζει με το αυτοκίνητο του 1987 που οδηγούσε ο Timothy Dalton στο The Living Daylights . Οι εκτιμητές των Christie’s υπολογίζουν πως θα αγγίξει τα 607.100-849.940 ευρώ.

Η δεύτερη Aston Martin είναι μια ρεπλίκα DB5 που κατασκευάστηκε στο χέρι για την ταινία. Είναι ένα από τα οκτώ stunt-cars DB5, μέχρι σήμερα που προσφέρεται δημόσια προς πώληση από την Aston Martin και την EON Productions. Το όχημα έχει (ψεύτική/τυπωμένη) ζημιά στο πλαϊνό πάνελ και οδηγήθηκε στην πρώτη σκηνή καταδίωξης στην τελευταία ταινία του James Bond.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι το πιο ακριβό αντικείμενο της δημοπρασίας, καθώς αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 1,8 – 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Εάν πουληθεί, τα έσοδα θα διατεθούν στο The Prince’s Trust και στο The Prince of Wales’s Charitable Fund.

Η δημοπρασία των Christie’s έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Λονδίνο στις 28 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται η Aston Martin DB5 του Sean Connery
Κλέφτες είχαν Mercedes με περιστρεφόμενη πινακίδα αλα… 007!
Ειδική έκδοση 60 Years of Bond για το Moke