Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται η Aston Martin DB5 του Sean Connery

Ελλάδα 4:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλείται η Aston Martin DB5 του Sean Connery

ΝΕΑ

Πωλείται η Aston Martin DB5 του Sean Connery

ΝΕΑ

Η Aston Martin DB5 είναι αναμφίβολα ένα από τα εμβληματικότερα αυτοκίνητα στον πλανήτη και το συγκεκριμένο που «συνδέεται απευθείας» με το διασημότερο μυστικό πράκτορα του κόσμου, έχει ιδιαίτερα υψηλή αξία.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη Aston Martin DB5 άνηκε στον Sir Sean Connery, που ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους James Bond στην ιστορία του κινηματογραφικού πράκτορα.

Το αυτοκίνητο είναι του 1964 και θα προσφερθεί από την Broad Arrow Auctions σε δημοπρασία τον Αύγουστο. Από το ιστορικό του αυτοκινήτου, προκύπτει πως ο πρώτος ιδιοκτήτης ήταν κάποιος κ. White ο οποίος το απέκτησε στις 7 Ιουλίου 1964. Στη συνέχεια αγοράστηκε από τον Connery μέσω της RS Williams που ειδικεύεται στις Aston Martin. Η αναγγελία της δημοπρασίας του συγκεκριμένου, δεν αναφέρει πολλά σχετικά με τα αξεσουάρ του.

Advertisement
Advertisement

Όταν το αυτοκίνητο πέρασε στην ιδιοκτησία του Connery, δέχτηκε μια περιποίηση στο χρώμα και στα μηχανικά του μέρη και από τότε, έχει συντηρηθεί με συνέπεια και σχολαστικότητα. Το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι σε εξαιρετική κατάσταση καθώς το αμάξωμα φαίνεται άψογο και τα χρώμια πάνω του λάμπουν σαν καινούργια. Το κόκκινο δέρμα που επενδύει όλες τις επιφάνειες στη καμπίνα, είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όωπς και το ξύλινο τιμόνι αλλά και ο επιλογέας.

Ο κινητήρας είναι 6κύλινδρος σε σειρά με χωρητικότητα 4,0 λίτρων και απόδοση 286 ίππους με μέγιστη τιμή ροπής τα 379 Nm. Σύμφωνα με την Aston Martin, τα 100 χλμ./ώρα  από στάση ήταν υπόθεση 7,1 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου έφτανε τα 229 χλμ./ώρα.

Advertisement

Με δεδομένη την κατάσταση του αυτοκινήτου αλλά και το ότι άνηκε στον Connery που «συνδέθηκε» με το αυτοκίνητο ως κινηματογραφικός James Bond, το κόστος για την αγορά του αναμένεται να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Το αυτοκίνητο πωλείται για λογαριασμό της οικογένειας Connery και η εκτίμηση για το που θα κυμανθεί η τιμή του, αναφέρει ένα ποσό από 1,3 έως 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Από τα χρήματα της δημοπρασίας, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα διατεθεί στο Sean Connery Philanthropy Fund.

Advertisement

Ένα πρόσθετο στοιχείο που κάνει την ιστορία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, είναι πως η DB5 θα παραδοθεί στο νέο της ιδιοκτήτη όταν έρθει εκείνη η ώρα, από τον Sir Jackie Stewart, ο οποίος υπήρξε πολύ καλός φίλος του Connery.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένας 76χρονος στο τιμόνι της Aston Martin, το παρελθόν του στη Ferrari
Γιατί η Aston Martin θέλει να μοιάσει στη Ferrari;
Τα εμβληματικά αυτοκίνητα του James Bond (+video)

Advertisement