Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται ξανά το Type R του Max Verstappen (+video)

Ελλάδα 21:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλείται ξανά το Type R του Max Verstappen (+video)

ΝΕΑ

Πωλείται ξανά το Type R του Max Verstappen (+video)

ΝΕΑ

Σε μια αγορά που τα αναμνηστικά που φέρουν υπογραφές, είναι πανάκριβα, θα περίμενε κανείς πως και το Honda Civic Type R που το 2021 αποχωρίστηκε ο Max Verstappen σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό, θα ήταν και αυτό απλησίαστο.

Advertisement
Advertisement

Με τις υπογραφές του δις παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, το ικανότατο Honda Civic Type R διατίθεται και πάλι, για δεύτερη φορά, στην αγορά.

Λογικά, αυτό που θα περίμενε κανείς για ένα υπογεγραμμένο από τον εν ενεργεία Πρωταθλητή της F1 (για δεύτερη σερί χρονιά) αυτοκίνητο, θα ήταν να έχει τιμή δυσθεώρητα υψηλή. Εδώ κάποιο καπέλο με υπογραφή αλλάζει χέρια και η τιμή του εκτοξεύεται σε σχέση με ένα ίδιο «σκέτο», κάτι που συμβαίνει ακόμα και με άλλων σπορ αναμνηστικά είδη.

Advertisement
Advertisement

Το Honda Civic Type R που είχε προσφέρει η Honda στον κορυφαίο της οδηγό το 2021, ήταν το αυτοκίνητο που ο Max Verstappen οδήγησε αρκετά όπως φαίνεται, στο ελεύθερο χρόνο του. Στο κοντέρ του σήμερα «γράφει» 58.432 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει πως όποιος το αγόρασε το Δεκέμβριο του 2021 κατά τη διάρκεια δημοπρασίας για φιλανθρωπικό σκοπό δεν του έκανε παραπάνω από 400 χιλιόμετρα.

Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από όλα του τα χαρτιά, από τα οποία πιστοποιείται και ο διάσημος πρώτος ιδιοκτήτης, καθώς και πλήρες ιστορικό συντήρησης. Το αυτοκίνητο να θυμίσουμε πως είναι ένα Honda Civic Type R, χωρίς κάποια επιπλέον στοιχεία που θα το έκαναν πιο «ξεχωριστό» ή πιο γρήγορο λόγω της κατοχής του από τον Verstappen.

Advertisement

Είναι δηλαδή με τον 4κύλινδρο κινητήρα των 2,0 λίτρων που αποδίδει 320 ίππους και κάνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, μόλις 5,8 δευτερόλεπτα. Η κατάσταση του συγκεκριμένου είναι πραγματικά εξαιρετική και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει «δεν φαίνονται» πάνω του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το εντοπίσουν στο catawiki και έχει εκτιμώμενη τελική τιμή, ένα νούμερο ανάμεσα στις 50.000 και τις 60.000 ευρώ- περίπου δηλαδή όσο είχε καινούργιο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Max Verstappen: Ποιά είναι τα ρεκόρ που τον κάνουν μεγάλο οδηγό;
H Honda «φρεσκάρει» τα συστήματα ασφαλείας (+video)
Δοκιμή: Honda Civic e:HEV

 

Advertisement