Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Honda «φρεσκάρει» τα συστήματα ασφαλείας (+video)

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Honda «φρεσκάρει» τα συστήματα ασφαλείας (+video)

ΝΕΑ

H Honda «φρεσκάρει» τα συστήματα ασφαλείας (+video)

ΝΕΑ

Με την αποκάλυψη των τεχνολογιών επόμενης γενιάς στις σουίτες Sensing 360 και Sensing Elite, η Honda δείχνει τη διάθεσή της να απογειώσει την ασφάλεια στις μετακινήσεις με τα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Οι νέες λειτουργίες θα προστεθούν στο υπάρχον Honda Sensing 360 και προβλέπεται να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην για περαιτέρω μείωση του άγχους του οδηγού.

Οι λειτουργίες αυτές, έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανιχνεύουν μη φυσιολογικές συνθήκες που αφορούν στον οδηγό και το περιβάλλον που κινείται το όχημα, ώστε να υπάρχει υποβοηθούμενη αντίδραση και να μειώνεται ο κίνδυνος ατυχήματος. Αυτές οι νέες λειτουργίες αναμένεται να εφαρμοστούν διαδοχικά σε παγκόσμια βάση από το 2024.

Advertisement
Advertisement

Στο Sensing Elite, η Honda αναπτύσσει νέες τεχνολογίες για να βοηθήσει τον οδηγό να επιτύχει μια ασφαλή και απρόσκοπτη οδήγηση από το σπίτι στον προορισμό του με απόλυτη ηρεμία σε οποιονδήποτε δρόμο. Χρησιμοποιώντας τις αυθεντικές τεχνολογίες που βασίζονται πάνω σε πρωτόκολλα τεχνητής νοημοσύνης της Honda, η ιαπωνική εταιρεία «ανεβάζει τον πήχη» σε ότι έχει να κάνει με την αποτροπή των οδικών ατυχημάτων.

Καθώς η Honda έχει θέσει ως στόχο τον περιορισμό κατά το ήμισυ των σοβαρών τροχαίων με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες της έως το 2030, μέσα στα πλάνα της έχει τον εφοδιασμό των νέων μοντέλων παγκοσμίως με το Honda Sensing, συμπεριλαμβανομένων των παραλλαγών 360 και Elite, με λειτουργία ανίχνευσης μοτοσικλετών.

Advertisement

Μέσα στα πλάνα της Honda είναι ο εφοδιασμός όλων των νέων της μοντέλων με το Sensing 360 έως το 2030, καθώς ο μαρκοπρόθεσμος στόχος, είναι η εξάλειψη των θανάτων με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητά της, έως το 2050. Εκτός από τις τρέχουσες τεχνολογίες Honda Sensing 360 που βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει τις συγκρούσεις, η Honda προσθέτει επίσης ανανεωμένο σύστημα διατήρησης του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Advertisement

Διατηρώντας την προκαθορισμένη ταχύτητα, το σύστημα ανιχνεύει την καμπυλότητα της λωρίδας εκ των προτέρων και βοηθά τον οδηγό να περάσει από κάθε σημείο με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια. Όταν υπάρχει αυτοκίνητο μπροστά, το σύστημα βοηθά τον οδηγό να ακολουθήσει αυτό το όχημα, διατηρώντας μια σωστή απόσταση.

Advertisement

Επιπρόσθετα, το νέο σύστημα επιτρέπει και την προσπέραση χωρίς τη συμμετοχή του οδηγού, καθώς μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση σε κάθε περίπτωση και ορίζει τις παραμέτρους για να γίνει η ασφαλέστερη δυνατή προσπέραση. Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα υποστήριξης για έκτακτη ανάγκη του οδηγού, με την αυτόματη ακινητοποίηση του οχήματος με απόλυτη ασφάλεια στη λωρίδα όπου βρίσκεται, όταν ο οδηγός δεν ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα ερεθίσματα.

Η αναβάθμιση του Honda Sensing 360, περιλαμβάνει και την ύπαρξη του συστήματος ανίχνευσης πεζού ή δικύκλου, όταν το όχημα είναι σταθμευμένο και κάποιος από τους επιβάτες ή ο οδηγός, κάνουν κίνηση για να αποβιβαστούν. Όταν το σύστημα ανιχνεύσει τον κίνδυνο, αναβοσβήνει μια ένδειξη και ηχεί ένας συναγερμός για να ειδοποιήσει τους επιβάτες.

Αντίστοιχα, το πιο προηγμένο Honda Sensing Elite, προσφέρει μερικές επιπλέον λειτουργίες που είναι χρήσιμες για την ασφαλέστερη μετακίνηση και την παροχή βοήθειας στον οδηγό που κινείται σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Στην ίδια σουίτα λειτουργιών που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας, περιλαμβάνεται και το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κορυφαίες επιδόσεις για το νέο Honda Civic Type R!
Honda: Το δώρο της στον Verstappen
Η Honda και η Sony θα βάλουν PlayStation στα ηλεκτρικά τους!