Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέα επένδυση από τη Ford για την αυτόνομη οδήγηση

Ελλάδα 20:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα επένδυση από τη Ford για την αυτόνομη οδήγηση

Mobility

Νέα επένδυση από τη Ford για την αυτόνομη οδήγηση

Mobility

Με τη δημιουργία της Latitude AI, η Ford αναπτύσσει με πολύ πιο εντατικούς ρυθμούς την προηγμένη τεχνολογία για την υποστήριξη του οδηγού που απαιτείται στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Η Latitude AI είναι μια νέα θυγατρική της Ford που εστιάζει στην ανάπτυξη τεχνολογίας υποστήριξης οδηγού μεταξύ άλλων και με φωνητικές εντολές.

Ο Sammy Omari, Διευθύνων Σύμβουλος της Latitude και εκτελεστικός διευθυντής τεχνολογιών ADAS στη Ford, δήλωσε πως «η τεχνογνωσία της ομάδας Latitude θα συμπληρώσει και θα ενισχύσει περαιτέρω την παγκόσμια ομάδα ADAS της Ford στην ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού». Οι εργαζόμενοι που φτάνουν τους 550, είναι ως επί το πλείστον πρώην υπάλληλοι της Argo AI, με την οποία η Ford είχε στενή συνεργασία πάνω στον ίδιο τομέα.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει πως η εμπειρία στους επιμέρους τομείς που απαιτείται να εξελιχθούν για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, υπάρχει και είναι τόσο καίρια που σχεδόν εξασφαλίζεται η επιτυχία του εγχειρήματος. Η ρομποτική, η χαρτογράφηση και η εκτενής χρήση των αισθητήρων, είναι οι τομείς στους οποίους η εξειδίκευση προσφέρει το συγκριτικό πλεονέκτημα.

Μέσα στα projects που θα «τρέξει» η Latitude AI, περιλαμβάνεται και η εξέλιξη του προγράμματος υποστήριξης οδηγού BlueCruise της Ford που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2021 και αφορά στην αυτόνομη οδήγηση. Στην έδρα της Latitude στην Pennsylvania των ΗΠΑ, θα λειτουργεί μια πίστα δοκιμών υψηλής ταχύτητας, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης των εγκαταστάσεων της Ford τόσο στο Dearborn του Michigan, όσο και στο Palo Alto της Καλιφόρνια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καθυστέρησες τη δόση; Ξεχνάς κλιματισμό, ραδιόφωνο, κινητήρα!
Τι ζητούν Γερμανία και Ιταλία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;
Οι εταιρείες leasing υπερχρεώνουν τα ηλεκτρικά ΙΧ!

Advertisement