Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται το νικηφόρο Datsun 280ZX του Paul Newman

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται το νικηφόρο Datsun 280ZX του Paul Newman

ΝΕΑ

Πωλείται το νικηφόρο Datsun 280ZX του Paul Newman

ΝΕΑ

Οχήματα που άνηκαν κάποτε σε αστέρες του Hollywood αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για συλλέκτες αλλά και κοινούς θνητούς. Το ίδιο ισχύει και για το συγκεκριμένο Datsun 280ZX με το οποίο ο μεγάλος Αμερικανός ηθοποιός Paul Newman κέρδισε πρωτάθλημα ως οδηγός. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ο Newman, πέρα από star του αμερικάνικου cinema ήταν και μεγάλος οπαδός των αγώνων, όπως γνωρίζουν οι φίλοι των τεσσάρων τροχών. Έχει κερδίσει 4 πρωταθλήματα ως οδηγός, σε επίπεδο club racing στις Η.Π.Α., 8 ως ιδιοκτήτης στα Champ Cars, έχει ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στις θρυλικές 24 ώρες στο Le Mans (με Porsche 935, 1ος στην κατηγορία του). Παράλληλα ο Newman κατέχει και το ρεκόρ του γηραιότερου νικητή οδηγού, όταν η ομάδα του κατέκτησε στην κατηγορία της το 1995 τη νίκη στις 24ώρες της Daytona! Ο Newman ήταν τότε 70 ετών ενώ συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι και το 2007…

datsun_280zx_paul_newman_640-4

Το αγωνιστικό Datsun 280ZX, το οποίο βρίσκεται φυσικά σε άψογη κατάσταση λόγω και της πρόσφατης ανακατασκευής που δέχτηκε, όχι μόνο άνηκε στον Newman, αλλά στο τιμόνι του ο Αμερικάνος κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής το 1979, στην κατηγορία που αγωνιζόταν. Η Datsun ήταν μάλιστα και μια από τις εταιρίες που σχετίστηκε άμεσα με τον Αμερικάνο, αφού για αυτού του επιπέδου αγώνες ο Newman χρησιμοποίησε κυρίως δικά της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

datsun_280zx_paul_newman_640-2

Το Datsun, που βρίσκεται σε πώληση από την Motorcar Classics με άγνωστη τιμή, φέρει όλα τα απαραίτητα χαρτιά που επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητά και τις νίκες του, όπως και το γεγονός ότι πολλά από τα μηχανικά μέρη που φέρει είναι επίσης από εκείνη την εποχή. Συνοδεύεται από προίκα, όπως κάθε αγωνιστικό που σέβεται τον εαυτό του, φέροντας επιπλέον δεύτερο κινητήρα, πολλά πάνελ για το αμάξωμα, τους αυθεντικούς τροχούς, κ.α.

datsun_280zx_paul_newman_640

Advertisement

Γενικά οι συλλέκτες έχουν μεγάλη μανία με αντικείμενα που άνηκαν στον Newman. Απλά σκεφτείτε ότι πέρσι τέτοια εποχή ένα Rolex του Αμερικανού ηθοποιού, πουλήθηκε έναντι 17,8 εκατ. δολαρίων! Μερικά εκατομμύρια δολάρια θα στοιχίσει και αυτό το Datsun στους ενδιαφερόμενους, με το οποίο ωστόσο μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα από το να… τσεκάρουν την ώρα.

datsun_280zx_paul_newman_640-3

Advertisement