Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται μία σούπερ σπάνια Lamborghini Miura SVJ

Ελλάδα 23:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλείται μία σούπερ σπάνια Lamborghini Miura SVJ

ΝΕΑ

Πωλείται μία σούπερ σπάνια Lamborghini Miura SVJ

ΝΕΑ

Εάν η Lamborghini Miura θεωρείται ένα από τα κορυφαία μοντέλα της ιταλικής φίρμας, φανταστείτε τι είναι η έκδοση SVJ.

Advertisement
Advertisement

Το «dream car» του θρυλικού κατασκευαστή από την Sant’Agata, κατασκευάστηκε σε λιγότερα από 1.000 αντίτυπα, εκ των οποίων μόλις τρία έφεραν τον θρυλικό κωδικό SVJ, που δόθηκαν σε συγκεκριμένους και διάσημους πελάτες, όπως τον Σάχη της Περσίας.

Μία από αυτές με αριθμό πλαισίου 5090, η οποία ανήκε στον Κορσικανό Paul Ferrandi πλέον βρίσκεται στη λίστα του οίκου δημοπρασιών Kidston και αναζητά νέο ιδιοκτήτη, με άγνωστη προς το παρόν τιμή, έχοντας «γράψει» μόλις 19.582 χλμ. Το γνωστό με το ψευδώνυμο μοντέλο «The Corsican», αγοράστηκε από την συγκεκριμένη εταιρεία το 2010, η οποία ξεκίνησε την ανακατασκευή του, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των μηχανικών Luca Salvioli και Pietro Cremonini.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της δημιουργίας της Miura SVJ ξεκινά το 1970, όταν ο δοκιμαστής Bob Wallace μετέτρεψε την έκδοση παραγωγής σε ένα αποκλειστικά για χρήση πίστας μοντέλο, που έλαβε την ονομασία Miura Jota. Οι σημαντικότερες διαφορές της, σε σχέση με την απλή Miura, ήταν το μειωμένο βάρος, λόγω της χρησιμοποίησης υλικών όπως το αλουμίνιο, αλλά και το νέο bodykit που περιλάμβανε επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως αεραγωγούς πίσω από τους εμπρός τροχούς, σπόιλερ και ζάντες μαγνησίου.

Παράλληλα, αλλαγές υπήρχαν και στο V12 μοτέρ των 3,9 λίτρων, με εξελιγμένα τετραπλά καρμπιρατέρ της Weber και διαφορετική συμπίεση. Αποτέλεσμα ήταν η ισχύς να αυξηθεί στους 446 PS, με το βάρος να πέφτει κάτω από τα 910 κιλά. Ωστόσο, υπήρχε ένα σημαντικό πρόβλημα, όπως την άρνηση του Ferruccio Lamborghini να συνεχίζει την παραγωγή του μοντέλου. Το πρωτότυπο μοντέλο πουλήθηκε ναι μεν σε ένα εκατομμυριούχο, αλλά παρά το ενδιαφέρον των ήδη κατόχων Miura για την συγκεκριμένη βελτίωση, η απόφαση του εκκεντρικού Ιταλού βιομήχανου ήταν να μην βγουν πέρα των τριών εργοστασιακών εκδόσεων άλλες Miura SVJ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mία εκπληκτική restomod Mercedes-Benz W111 πωλείται
Μια Mercury Coupe του 1949 ξαναζεί ως ηλεκτρική
Η θρυλική Ferrari Testarossa αναβιώνει

Advertisement