Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται η BMW 3.0 CSL του Jay Kay

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται η BMW 3.0 CSL του Jay Kay

ΝΕΑ

Πωλείται η BMW 3.0 CSL του Jay Kay

ΝΕΑ

Ο διάσημος τραγουδιστής των Jamiroquai είναι γνωστός στους κύκλους των petrolhead για το πάθος του στα ξεχωριστά αυτοκίνητα όπως η συγκεκριμένη BMW 3.0 CSL που ανήκει στην ιδιωτική του συλλογή και θα διατεθεί σε δημοπρασία

Advertisement
Advertisement

Η αγάπη του Jay Kay των Jamiroquai για τα γρήγορα αυτοκίνητα έχει αποτυπωθεί ακόμα και στα videoclip των διάσημου συγκροτήματος καθώς στα περισσότερα από αυτά ο ερμηνευτής εμφανίζεται στο τιμόνι κάποιου αυτοκινήτου.

Η πλούσια συλλογή του διαθέτει μερικά από τα πιο σπάνια μοντέλα που έχουν βγει στην παραγωγή και μεταξύ αυτών και η BMW 3.0 CSL του 1972 που θα διατεθεί σε δημοπρασία της Silverstone Auctions. Πρόκειται για ένα από πλέον ιστορικά μοντέλα της BMW το οποίο κατασκευάστηκε για να αποτελέσει βάση του αγωνιστικού μοντέλου με το οποίο η γερμανική εταιρίας θα λάμβανε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού εκείνης της περιόδου. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα από τα 1.265 που κατασκευάστηκαν με το γράμμα L στην ονομασία του να αντιστοιχεί στη λέξη «Leicht» που στα γερμανικά σημαίνει ελαφρύ καθώς η έκδοση CSL είχε υποστεί ειδικές επεμβάσεις με στόχο την εξοικονόμηση βάρους.

BMW-3.0-CSL jamiroquai

Advertisement
Advertisement

Έτσι η CSL ήταν περίπου 136 κιλά ελαφρύτερη από τις υπόλοιπες εκδόσεις την στιγμή που ο εξακύλινδρος κινητήρας των 3.2 λίτρων έφθανε την εντυπωσιακή, για την εποχή, απόδοση των 206 ίππων που έφθαναν στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου πέντε σχέσεων. Το αυτοκίνητο οδήγησε την BMW στην κατάκτηση έξι τίτλων οδηγών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού από το 1973 έως το 1979 ενώ το αυτοκίνητο κέρδισε την κατηγορία του και στο Le Mans του 1973.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που θα δημοπρατηθεί βρισκόταν στην συλλογή του Jay Kay τα τελευταία 13 χρόνια και το 2010 είχε περάσει από διαδικασία πλήρους ανακατασκευής η οποία είχε κοστίσει περισσότερες από 35.000 λίρες.

BMW-3.0-CSL jamiroquai

Advertisement

Διαβάστε επίσης
Toyota GR Yaris κυνηγά… BMW M2 στο Nürburgring (video)
Οι νέες BMW M3 και M4 ενισχύουν τη λάμψη τους με τη βοήθεια της Manhart
Αποκάλυψη: Η νέα ηλεκτρική BMW i4