Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται αναπαλαιωμένη Jaguar XJR-15 (+video)

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται αναπαλαιωμένη Jaguar XJR-15 (+video)

ΝΕΑ

Πωλείται αναπαλαιωμένη Jaguar XJR-15 (+video)

ΝΕΑ

Μια ανακαινισμένη Jaguar XJR-15 του 1991 αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 1,2 και 1,4 εκατομμυρίων ευρώ στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στα σπορ αυτοκίνητα που θα πουληθούν στην δημοπρασία του Monterey Conference Center στις 18/20 Αυγούστου είναι και η XJR-15 του 1991

Η Jaguar XJR-15 φημίζεται για τη χρήση του ίδιου μονοκόκ πλαισίου από ανθρακονήματα με το Jaguar XJR-9 που κέρδισε το Le Mans. Διαθέτει επίσης πάνελ αμαξώματος από ανθρακονήματα και Kevlar, ενώ έχει την ίδια ανάρτηση με το XJR-9 (ψαλίδια και οριζόντια τοποθετημένα αμορτισέρ) με ελατήρια μπροστά και πίσω.

Κάτω από το κομψό αμάξωμα της XJR-15 υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός V12 από αλουμίνιο 6,0 λίτρων με σφυρήλατο στροφαλοφόρο άξονα και μπιέλες Cosworth, έμβολα αλουμινίου και ένα μοναδικό σύστημα παροχής καυσίμου με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαδοχικό ψεκασμό καυσίμου Zytec.Αυτός ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων TWR έξι σχέσεων με γρανάζια ίσιας κοπής και έναν τριπλό συμπλέκτη AP στο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar κατασκεύασε μόνο 53 κομμάτια της XJR-15 και αυτό είναι ένα από τα 27 μοντέλα που μπορούν να αποκτήσουν πινακίδα κυκλοφορίας. Είναι ελαφρώς διαφορετικό από το αγωνιστικό αυτοκίνητο, καθώς χρησιμοποιεί ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων και αρχικά χρησιμοποιήθηκε για αεροδυματικές μελέτες και δοκιμές υβριδικών συστημάτων… ανάκτησης ενέργειας από έναν πρώην μηχανικό της Nismo Racing.

Το αυτοκίνητο ήταν στην Αυστραλία όπου ανακαινίστηκε από την Bespoke Motors στη Μελβούρνη το 2015. Έχουν γίνει πολλές εργασίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένης μιας βαφής στο αρχικό σκούρο μπλε χρώμα με κόστος πάνω από 15.000 ευρώ. Η Jag δέχθηκε ένα μεγάλο service με κόστος άνω των 20.000 ευρώ.

Advertisement

Η XJR-15 πωλείται από τον οίκο RM Sotheby’s (1.200.000 – 1.350.000 ευρώ) με μια σειρά ανταλλακτικών, συμπεριλαμβανομένων:  Των γνήσιων αγωνιστικών κομματιών/του πίσω αμαξώματος, μιας μονάδας Zytec ECU και ένα δεύτερο σετ ασορτί επενδύσεων καθισμάτων που επιτρέπουν σε οδηγούς χαμηλού ύψους να χωρούν πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λατρεία για την αναγέννηση της Jaguar XK
Δείτε μία κούκλα Jaguar C-Type σε σύγχρονη εκδοχή
H Jaguar έχει στα σκαριά τρία ηλεκτρικά SUV