Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε μία κούκλα Jaguar C-Type σε σύγχρονη εκδοχή

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε μία κούκλα Jaguar C-Type σε σύγχρονη εκδοχή

ΝΕΑ

Δείτε μία κούκλα Jaguar C-Type σε σύγχρονη εκδοχή

ΝΕΑ

Σπάνια ένα αυτοκίνητο της δεκαετίας του ΄50 ξυπνά τόσο έντονα συναισθήματα, η C-Type είναι ένα από αυτά.

Advertisement
Advertisement

Η C-Type υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας του προηγούμενου αιώνα και ένα από τα οχήματα που σημάδεψαν την ιστορία της Jaguar.

Πριν ένα χρόνο, η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή μίας καινούργιας C-Type, με σύγχρονα μέσα αλλά πιστό αντίγραφο εκείνης της κλασικής  δεκαετίας του ΄50.

Μετά από σχεδόν 12 μήνες, η εταιρία κράτησε την υπόσχεσή της και στις φωτογραφίες βλέπουμε την πρώτη από τις C-Type που θα παραχθεί με βάση το πρωτότυπο. Είναι βαμμένη σε ένα υπέροχο παστέλ πράσινο με πράσινα δέρματα στο χώρο του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Βασίζεται πάνω στο ίδιο αυτοκίνητο που κέρδισε τον Grand Prix του Reims στις 29 Ιουνίου του 1952 και ήταν η πρώτη C-Type που ήταν εφοδιασμένη με δισκόφρενα.

Όπως υποστηρίζει ο υπεύθυνος για τα κλασικά μοντέλα της JLR, David Foster, χρησιμοποιήθηκαν τα αυθεντικά σχέδια, σύγχρονες τεχνικές CAD, και πάνω από 3.000 ώρες σκληρής δουλειάς για να κατασκευαστεί αυτό το αυτοκίνητο.

Advertisement

Μάλιστα, το συγκεκριμένο έχει όλες τις βελτιώσεις που υπήρχαν στο μοντέλο που είχε κερδίσει το Le Mans του 1953, μεταξύ των οποίων και τα καινοτόμα για την εποχή δισκόφρενα της Dunlop, τα οποία του έδωσαν ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό.

Advertisement

Η συγκεκριμένη αναβίωση της C-Type θα κατασκευαστεί σε ελάχιστα κομμάτια, με βάση της παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής , ώστε να μείνει όσο πιο κοντά γίνεται στο πρωτότυπο.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 12 χρωματισμών για το αμάξωμα, μεταξύ των οποίων και το φημισμένο British Racing Green. Υπάρχουν επίσης και οκτώ διαφορετικές αποχρώσεις για το δερμάτινο σαλόνι.

Advertisement

Η Jaguar C-Type Continuation είναι διαθέσιμη για αγορά και μπορεί να διαμορφωθεί μέσα απο  το site της εταιρίας ανάλογα με τα γούστα του αγοραστή του. Εάν το επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει και σε κάποιους αγώνες επίδειξης στην Βρετανία αλλά και στο Le Mans.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λατρεία για την αναγέννηση της Jaguar XK
Στην Ελλάδα η διθέσια Jaguar F-Type των 575 ίππων – Πόσο κοστίζει;
Jaguar: Πέφτει σε «χειμερία νάρκη» μέχρι το 2025 – Οι λόγοι του διαλείμματος