Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Jaguar έχει στα σκαριά τρία ηλεκτρικά SUV

Ελλάδα 22:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Jaguar έχει στα σκαριά τρία ηλεκτρικά SUV

ΝΕΑ

H Jaguar έχει στα σκαριά τρία ηλεκτρικά SUV

ΝΕΑ

Ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικές εταιρίες με μεγάλη ιστορία πίσω τους σπεύδουν να προλάβουν το τρένο της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις εταιρίες που σημάδεψαν τον προηγούμενο αιώνα με τα αυτοκίνητά της, η Jaguar, βρίσκεται και αυτή πλέον μπροστά στο σταυροδρόμι της ηλεκτροκίνησης και των σημαντικών αλλαγών που πρέπει να γίνουν.

Η βρετανική εταιρία δεν βγαίνει πολύ έντονα στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, αν εξαιρέσουμε μόνο μια ανακοίνωση για ένα σπορ μοντέλο που θα έρθει σύντομα.

Κάτω όμως από την επιφάνεια, η εταιρία φαίνεται ότι δουλεύει εντατικά στα νέα της σχέδια σχετικά με την ηλεκτρονίκηση. Στόχος του νέου CEO της εταιρίας Thierry Bollore είναι να μετατρέψει την Jaguar σε μία πολυτελή μάρκα, αγγίζοντας τα χωράφια της Bentley.

Advertisement
Advertisement

Μέρος αυτού του σχεδίου είναι να παρουσιάσει τρία υψηλής τεχνολογίας πολυτελή SUV μέχρι τα μέσα της δεκαετίας. Η τριάδα αυτών των μοντέλων θα βασίζεται σε μία εντελώς νέα πλατφόρμα και αφορά την χρήση αποκλειστικά ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

Το εισαγωγικό μοντέλο ανάμεσα σε αυτά τα τρία μοντέλα θα έχει αμάξωμα με δύο και τέσσερις πόρτες, και θα διατίθεται σε δύο εκδοχές, είτε με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση.

Advertisement

Το κορυφαίο μοντέλο αυτής της τριάδας θα είναι επίσης ηλεκτρικό και θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με μεγαλύτερο μεταξόνιο. Θα έχει δύο μοτέρ και μαζί με τις απλές εκδόσεις θα έχει και την αντίστοιχη SVR με αυξημένη ισχύ και κορυφαία επίπεδα πολυτέλειας. Το μοντέλο αυτό θα απευθύνεται κυρίως στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ.

Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της Jaguar ονομάζεται Panthera και θα έχει αρχιτεκτονική των 800V και όλα όσα χρειάζονται ώστε τα οχήματα να διαθέτουν ημιαυτόνομη οδήγηση.

Advertisement

Η νέα πλατφόρμα θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Magna, η οποία αυτή την εποχή συναρμολογεί την ηλεκτρική Jaguar I-Pace. Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτά τα τρία νέα μοντέλα θα περάσει τμηματικά και στην υπόλοιπη γκάμα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λατρεία για την αναγέννηση της Jaguar XK
Νέες εκδόσεις για την Jaguar F-Pace
Δοκιμή: Jaguar I-Pace EV400