Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο θα είναι το επόμενο Datsun;

Ελλάδα 20:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο θα είναι το επόμενο Datsun;

ΝΕΑ

Ποιο θα είναι το επόμενο Datsun;

ΝΕΑ

Φαντάζει λίγο… πρόωρο να πιθανολογούμε για το επόμενο μοντέλο μίας εταιρείας που δεν έχει καν κυκλοφορήσει στους δρόμους το πρώτο της αυτοκίνητο, όμως δεν είναι κακό να κοιτάζουμε μπροστά. Άλλωστε οι πετυχημένες εταιρείες σχεδιάζουν σε βάθος ετών, αν όχι δεκαετιών. Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Nissan παρουσίασε το Go, το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής της Datsun, το οποίο βασίζεται στο Micra.

Advertisement
Advertisement

Το 5θυρο μικρό θα κυκλοφορήσει στην Ινδία, την Ινδονησία, τη Ρωσία και τη Νότια Αφρική το 2014. Στη συνέχεια θα λανσαριστεί και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές, τις οποίες δεν έχει ανακοινώσει η ιαπωνική εταιρεία. Σαφώς και δεν θα… σταματήσουν εκεί, αφού θα πρέπει να λανσάρουν μία σειρά από μοντέλα για να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες. Σύμφωνα με την «έμπνευση» του γραφίστα Χ-TOMI, το επόμενο Datsun θα είναι crossover και θα ονομάζεται Go Cross.

Θα αποτελεί δηλαδή την off-road παραλλαγή του πρώτου Datsun, με πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του οχήματος. Με δεδομένο όμως ότι η Datsun απευθύνεται σε ανθρώπους με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που αναζητούν το πρώτο τους αυτοκίνητο, δύσκολα ένα τέτοιο μοντέλο θα προσφέρει τετρακίνηση ή έστω κάποιο σύστημα βελτίωσης της πρόσφυσης. Ούτε καν κάποιον ισχυρότερο κινητήρα, από τον ατμοσφαιρικό 1.2 του Go.

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουμε νεότερα από τα στελέχη της Datsun, οπότε θα γνωρίζουμε αν αυτή η εικασία είχε αληθινές βάσεις.

Advertisement
Advertisement