Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο μυστικό κρύβει το ορίτζιναλ αυτοκίνητο του Batman;

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο μυστικό κρύβει το ορίτζιναλ αυτοκίνητο του Batman;

ΝΕΑ

Ποιο μυστικό κρύβει το ορίτζιναλ αυτοκίνητο του Batman;

ΝΕΑ

Κοστίζει 1,5 εκατομμύριο ευρώ, βγάζει φωτιές από το πίσω μέρος, δείχνει άγριο και απειλητικό αλλά πιάνει μόνο… 50 χλμ/ώρα! Γιατί;

Advertisement
Advertisement

Στην ιστορία του κινηματογράφου υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα που έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Και ένα από αυτά είναι το Batmobile, το όχημα με το οποίο κινείται ο Batman.

Ο ήρωας αυτός έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες με αντίστοιχα διαφορετικά αυτοκίνητα. Από όλα αυτά όμως η πιο χαρακτηριστική παρουσία ήταν στην απόδοση του Tim Burton το 1989 και το 1992, στο “Batman” και το “Batman Returns“.

Εκεί εμφανίστηκε και το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες, το οποίο θεωρείται από πολλούς το πιο αντιπροσωπευτικό Batmobile που κατασκευάστηκε ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιασμένο από τον καλλιτέχνη Julian Caldow και κατασκευασμένο από μια εξειδικευμένη ομάδα στα ειδικά εφέ στην Βρετανία, αυτή η εκδοχή του Batmobile θεωρείται πλέον η πιο κλασική και η πιο κοντινή στο πνεύμα του Batman.

Πολύ μακρύ, πολύ χαμηλό και με έντονα φτερά και αεροδυναμικά στοιχεία, το Batmobile των ταινιών του Burton είναι ένα αντικείμενο φετίχ για τους φίλους του σινεμά και του αυτοκινήτου.

Advertisement

Παρά την έξοδο στο πίσω μέρος δεν κινείται με τουρμπίνα αλλά από κάποια ταπεινά ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία μετά βίας το έφθαναν μέχρι τα 50 χλμ.ώρα.

Advertisement

Διαθέτει τρία καθίσματα, όχι όμως με την τυπική διάταξη, καθώς το τρίτο βρίσκεται στο πίσω μέρος. Εκεί όπως βλέπουμε υπάρχει ένα έξτρα τιμόνι. Για την ακρίβεια το κανονικό τιμόνι του αυτοκινήτου μέσω του οποίου το χειριζόταν ο οδηγός που καθόταν εκεί στα γυρίσματα.

Παρά το ότι δεν έχει κάποιο κινητήρα κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα, διαθέτει κανονικές αναρτήσεις (και μάλιστα εξελιγμένες) και αερόσακκους. Διαθέτει επίσης και δυνατότητα να βγάλει φλόγες από το πίσω μέρος.

Advertisement

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μοναδικό αντικείμενο που απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό και πέρα των φανατικών φίλων της αυτοκίνησης. Γι’ αυτό και το κόστος του 1,5 εκατομμυρίου που πωλείται μοιάζει λογικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πρωτότυπο Mercedes-Maybach 6 θα είναι το αυτοκίνητο του Batman
Μία Toyota Supra για τον Batman
O Batman… σαβουριάστηκε!