Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Ποδήλατα για… γίγαντες σαν τον Shaquille O’Neal (+video)

Ελλάδα 21:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποδήλατα για… γίγαντες σαν τον Shaquille O’Neal (+video)

Car Gadget

Ποδήλατα για… γίγαντες σαν τον Shaquille O’Neal (+video)

Car Gadget

Αστέρες του NBA δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια συγκεκριμένη μάρκα ποδηλάτων που λανσάρει μοντέλα σε μεγέθη έως και… 5XL!

Advertisement
Advertisement

Ποιος δεν θα ήθελε να κοιτάζει τον κόσμο από μερικά εκατοστά ψηλότερα; Ώστε να μπορεί πιάνει ευκολότερα το βάζο στο πάνω ράφι, να γίνεται ευκολότερα αντιληπτός στο πλήθος… από τις γυναίκες, ή να παίζει…center σε μια μεγάλη ομάδα μπάσκετ, λύνοντας έτσι το πρόβλημα της ζωής του;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Shaquille O’Neal, που ως… ο φόβος και τρόμος των ρακετών του NBA κατάφερε να εισπράξει περισσότερα από 292 εκ. δολάρια, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Παρ’ όλα αυτά, όπως θα σας επιβεβαιώσει και ο 49χρονος σήμερα πρώην καλαθοσφαιριστής, η ζωή ενός υψηλόσωμου δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Βρες ρούχα στο μέγεθός σου, χώρα άκοπα πίσω από το τιμόνι και βρες ποδήλατο στα μέτρα σου.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο, όμως, φαίνεται πως δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Shaquille O’Neal και μια σειρά άλλων νυν και πρώην αστέρων του NBA, όπως οι Rudy Gobert, Steven Adams και Rik Smits.

Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στην εταιρεία DirtySixer που από το 2013 –όταν και ιδρύθηκε – εφοδιάζει με ποδήλατα… XL τους ανωτέρω αθλητές.

Advertisement

Πρόκειται για ένα μοντέλο με τροχούς διαμέτρου 36 ιντσών, που, όπως ανακοίνωσε η DirtySixer, πλέον αναβαθμίζεται στην έκδοση AllRoad Mark II.

Αυτή θα διατίθεται σε πέντε (5) extra large μεγέθη σκελετών που είναι κατάλληλες για ανθρώπους ύψους 1,73 έως και 2,26 μ. Οι εκδόσεις αναλυτικά:

Advertisement

– XL: 1,72 – 1,85 μ.
– 2XL: 1,85 – 1,95 μ.
– 3XL: 1,95 – 2,05 μ.
– 4XL: 2,05 – 2,15 μ.
– 5XL:  2,15 –  2,25 μ.

Τα ποδήλατα για… γίγαντες ζυγίζουν κάτω από 16 κιλά και παρά τις μεγάλες αναλογίες του, φέρουν λιτή, μίνιμαλ σχεδίαση. Το AllRoad Mark II διαθέτει ισχυρό σκελετό από αλουμίνιο, μεγάλα πεντάλ, μεγάλες λαβές και μια σέλα πλάτους 190 χλστ. από τζελ σιλικόνης. Οι ζάντες είναι διαμέτρου 36 ιντσών και ενσωματώνουν υδραυλικά δισκόφρενα.

Advertisement

Το ποδήλατο προσφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας στα 4.000 δολάρια (3.463 ευρώ), αλλά φαίνεται πως έχει γίνει sold out. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραγγείλουν και μέσω του site Indiegogo (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αναβιώνει ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας!
Με ποδηλατοδρόμους θα επιτευχθεί η μείωση των εκπομπών CO2!
Απίστευτο: Καταργούν λωρίδα κυκλοφορίας ποδηλάτων