Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi

Με το Audi A3 Sportback νιώθετε ασφαλείς!

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με το Audi A3 Sportback νιώθετε ασφαλείς!

Audi

Με το Audi A3 Sportback νιώθετε ασφαλείς!

Audi

Ήταν πίσω στο 1996 όταν η Audi δημιουργούσε την premium compact κατηγορία με τη δημιουργία του A3.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, 24 χρόνια μετά, αυτό έχει εξελιχθεί μέσα στο πέρασμα του χρόνου και στην τέταρτη πλέον γενιά του, είναι πιο πλήρες και πιο σύγχρονο από ποτέ!

Κάτω από το ελκυστικό περιτύλιγμα του μοντέρνου design του νέου Audi A3 Sportback, υπάρχουν πολλές καινοτομίες τις οποίες συναντάμε συνήθως σε οχήματα μεγαλύτερων κατηγοριών.

a3-sportback-2020-k1000x600

Advertisement
Advertisement

Καιτονομίες που σε μεγάλο βαθμό αφορούν έναν τομέα στον οποίο η γερμανική εταιρεία με βάση στο Ίνγκολσταντ, δίνει ανέκαθεν προτεραιότητα: την ασφάλεια του οδηγού και των άλλων επιβατών στο όχημα.

Ας δούμε λοιπόν κάποια σημεία-κλειδιά από τη γεμάτη τεχνολογική φαρέτρα του Audi A3 Sportback σε ότι αφορά στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

a3-sportback-2020-traffic-light-info-a1000x600

Advertisement

Εξοπλισμένο με Audi pre sense front, υποβοήθηση αποφυγής εκτροπής από την πορεία του και προειδοποίηση για απομάκρυνση από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), το ολοκαίνουριο A3 Sportback διαθέτει συστήματα αποφυγής ατυχημάτων που δεν βλέπουμε στην κατηγορία του και προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας ως στάνταρ.

Επιπλέον συστήματα υποβοήθησης διατίθενται προαιρετικά. Όπως για παράδειγμα το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης ταχύτητας (Adaptive Cruise Assist), γνωστό από τα μεγαλύτερα μοντέλα, που βοηθά στη διαμήκη και πλευρική καθοδήγηση.

Advertisement

a3-sportback-2020-side-assist-a1000x600

Το σύστημα αυτό, διατηρεί την ταχύτητα και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και βοηθά στην καθοδήγηση ανάμεσα στις λωρίδες με ελαφρές παρεμβάσεις στο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης. Αυτό – εκτός άλλων – αυξάνει το επίπεδο άνεσης οδήγησης κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδρομών.

Διαθέσιμα ακόμα είναι τα Hold Assist, Park Assist, lane change assistant, cross traffic alert, η κάμερα οπισθοπορείας ή οι κάμερες 360o, το head-up display, η ηχητική υποβοήθηση στάθμευσης με αισθητήρες πίσω αλλά και το ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο.

Advertisement

a3-sportback-2020-g1000x600

Διαβάστε επίσης:
Νέο Audi A3 Sportback με εξοπλισμό από μεγαλύτερες κατηγορίες

Audi A3 Sportback: Πλήρης ψηφιακός έλεγχος

Αudi A3 Sportback: To νέο premium μικρομεσαίο με μια ματιά