Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η μαγική συνταγή πίσω από τα Audi RS (+video)

Ελλάδα 4:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μαγική συνταγή πίσω από τα Audi RS (+video)

ΝΕΑ

Η μαγική συνταγή πίσω από τα Audi RS (+video)

ΝΕΑ

Με την γκάμα RS να διευρύνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά χάρη στις πρόσφατες προσθήκες των RS Q3 Sportback και RS Q8, η Audi αποκαλύπτει σε ένα video τα μυστικά που κρύβονται πίσω από κάθε μοντέλο RS.

Advertisement
Advertisement

Η σειρά RS εκφράζει την απόλυτη διάσταση του δυναμισμού μέσα από τις αξίες και την λογική της Audi. Ξεκινώντας από το θρυλικό RS 2 στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η Audi δεν έχει πάψει να εξελίσσει και να αναπτύσσει το ταλέντο των μοντέλων RS.

Το video που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ρίχνει φως σε κάποιες από τις βασικές πτυχές του χαρακτήρα RS αλλά και τον τρόπο που αυτός διαμορφώνεται και ενσωματώνεται σε κάθε μοντέλο. Η αγωνιστική εμπλοκή της Audi είναι φυσικά ένας παράγοντας που αποτελεί πηγή έμπνευσης και έχει επηρεάσει σε μέγιστο βαθμό την αισθητική, την τεχνολογία και φυσικά τον χαρακτήρα των μοντέλων RS. Από εκεί και πέρα ένα από τα βασικά συστατικά της συνταγής των RS είναι οι εξαντλητικές δοκιμές στις πιο απαιτητικές, πραγματικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Γι’αυτό το λόγο ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών των δοκιμών γίνονται στο Nurburgring όπου κάθε μοντέλο περνά από μια δοκιμασία 8.000 εξαντλητικών χιλιομέτρων μέσα στην πίστα. Η λογική της Audi είναι πως κάθε χιλιόμετρο σε τέτοιες συνθήκες αντιστοιχεί σε εκατοντάδες κανονικής χρήσης οπότε εάν μοντέλο καταφέρει να αντέξει μια τέτοια δοκιμασία τότε μπορεί να αντέξει τα πάντα. Φυσικά οι δοκιμές εξέλιξης δεν περιορίζονται μόνο εκεί αλλά συνεχίζονται σε κάθε σημείο του πλανήτη ώστε να καλύψουν κάθε είδους δρόμο αλλά και καιρικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει ένα αυτοκίνητο. Σημειώστε πως το RS Q8 στη διάρκεια της δίχρονης εξέλιξής του διάνυσε 1.2 εκατομμύρια χιλιόμετρα που αντιστοιχούν σε περίπου 30 φορές το γύρο της γης.

Η γκάμα RS περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή 12 μοντέλα και σύντομα θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο με την έλευση του RS3 το οποίο έχουμε δει σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες να δοκιμάζεται στο Nurburgring.

Advertisement