Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Kia Niro: Με τολμηρή σχεδίαση και σύγχρονες τεχνολογίες

Ελλάδα 8:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Kia Niro: Με τολμηρή σχεδίαση και σύγχρονες τεχνολογίες

ΝΕΑ

Νέο Kia Niro: Με τολμηρή σχεδίαση και σύγχρονες τεχνολογίες

ΝΕΑ

Η Kia εργάζεται πάνω στη δεύτερη γενιά του compact crossover, η οποία θα ακολουθεί μια τολμηρή σχεδιαστική γλώσσα.

Advertisement
Advertisement

Με το Niro να συμπληρώνει αισίως πέντε χρόνια εμπορικής παρουσίας, η Kia φαίνεται πως ετοιμάζει τη νέα του γενιά, χαρίζοντάς της πιο σύγχρονο χαρακτήρα.

Η μεγαλύτερη αλλαγή αναμένεται να αφορά την εμφάνιση, η οποία θα δανειστεί πολλά στοιχεία από το φουτουριστικό HabaNiro concept που το γνωρίσαμε το 2019 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Το τελευταίο κέρδιζε τις εντυπώσεις με το μοντέρνο μπροστινό μέρος, παρουσία μιας μακρόστενης μάσκας που διατρέχεται από μια LED λωρίδα. Οι ζάντες είχαν μοντέρνα σχεδίαση, το παρμπρίζ μεγάλη κλίση και οι θύρες άνοιγαν προς τα πάνω, διευκολύνοντας την επιβίβαση και την αποβίβαση.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι ευκολονόητο, η συγκεκριμένη σχεδιαστική γλώσσα δεν θα εφαρμοστεί αυτούσια στο νέο Kia Niro, αλλά θα «εκλογικευθεί», προσδίδοντας στο compact crossover μια πιο γήινη εμφάνιση.

Σε τεχνικό επίπεδο, το Niro πιθανότατα θα διατηρήσει την υπάρχουσα γκάμα κινητήρων, με τις υβριδικές, plug-in υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές. Περί ηλεκτρικού Kia e-Niro ο λόγος, αυτό προσφέρεται με δύο μπαταρίες, είτε των 39 είτε των 64 kWh. με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 450 χλμ. (βάσει WLTP).

Advertisement

Η μεγαλύτερη μπαταρία φαίνεται πως θα παραμείνει απαράλλαχτη, χωρίς, όμως, να ισχύει το ίδιο και για την μικρότερη. Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο managing director της Kia, Paul Philpott, το Niro με τη μικρή μπαταρία αντιπροσωπεύει μόλις το 5% των συνολικών πωλήσεων του αυτοκινήτου, γεγονός που ίσως σημάνει είτε την απομάκρυνση της μονάδας από την γκάμα, είτε την αύξηση της αυτονομίας της – αυτή τη στιγμή είναι 290 χλμ.

Advertisement

Δημοσιεύματα, τέλος, αναφέρουν πως το δεύτερης γενιάς Kia Niro θα έχει ακόμα μεγαλύτερο μεταξόνιο και πιο γενναιόδωρους χώρους για τους επιβάτες, την ίδια ώρα που θα υποβληθεί και σε τεχνολογική αναβάθμιση.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί πιθανότατα στις αρχές του 2022, με το λανσάρισμά του να γίνεται λίγους μήνες αργότερα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Kia ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά SUV
Πρεμιέρα για το ευρωπαϊκό και PHEV Kia Sportage στο Μόναχο
Η σύγχρονη εμφάνιση του νέου Kia Sportage (video)