Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλήρωσε 30.000 ευρώ για ένα παρμπρίζ

Ελλάδα 14:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλήρωσε 30.000 ευρώ για ένα παρμπρίζ

ΝΕΑ

Πλήρωσε 30.000 ευρώ για ένα παρμπρίζ

ΝΕΑ

Ο λαός μας αναφέρει ένα ρητό περι μεταξωτών… μεσοφοριών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει 100%! Δείτε το video.

Advertisement
Advertisement

Υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, και αυτό που όρισε τα hypercars όπως τα αντιλαμβανόμαστε σήμερα.

Το κόστος της φθάνει πλέον στην περιοχή των 20 εκατομμυρίων ευρώ όταν και όποτε βγει σε κάποια δημοπρασία. Τι γίνεται όμως όταν υπάρχει βλάβη, για παράδειγμα ένα σπασμένο παρμπρίζ.

Πρόσφατα περιστατικά στο Velocity Invitational στο Sonoma Raceway έδειξαν δύο McLaren F1, τα οποία καθένα φορούσε σημαντικές ρωγμές στα προστατευτικά τζάμια τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί περίπου 66.000 δολάρια ζημιά συνολικά.

Advertisement
Advertisement

Η ανάλυση των τιμών αποκάλυψε ότι το παρμπρίζ καθ’ αυτό κοστίζει 25.000 δολάρια, ενώ προστίθενται επιπλέον 8.000 δολάρια για τα έξοδα εγκατάστασης.

Ευτυχώς, υπάρχει ακόμα περιορισμένος αριθμός ορίτζιναλ παρμπρίζ αποθηκευμένων στα κεντρικά της McLaren στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement

Επιπλέον, η McLaren Special Operations σχεδιάζει να κατασκευάσει νέα παρμπρίζ για την F1, διασφαλίζοντας τη συνεχή υποστήριξη για τους ιδιοκτήτες μετά την εξάντληση του υπάρχοντος αποθέματος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το παρμπρίζ δεν είναι το μόνο εξάρτημα που ξαναφτιάχνεται για να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της F1.

Advertisement

Το εργοστάσιο έχει ήδη αρχίσει να παράγει αλουμινένιες δεξαμενές καυσίμου και τροχούς για να αντικαταστήσει τις παλαιές μονάδες μαγνησίου, με στόχο την παροχή συνεχούς υποστήριξης του εργοστασίου προς τους ιδιοκτήτες του F1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
14+1 από τα πιο σπουδαία κεντρομήχανα
Πόσα χρήματα θα δίνατε για το… κλειδί μίας McLaren F1 LM
Εσείς που θα πλένατε μία McLaren F1; (+video)

Advertisement