Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλήρως αυτόνομο βανάκι από το Ισραήλ (+video)

Ελλάδα 10:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλήρως αυτόνομο βανάκι από το Ισραήλ (+video)

ΝΕΑ

Πλήρως αυτόνομο βανάκι από το Ισραήλ (+video)

ΝΕΑ

Μεγάλο όπλο του βαν είναι είναι μια προηγμένη αρθρωτή πλατφόρμα που επιτρέπει την τοποθέτηση διαφορετικού μεγέθους αμαξωμάτων.

Advertisement
Advertisement

Στην αποκάλυψη ενός πλήρως αυτόνομου last-mile βαν, το οποίο προορίζεται για διανομές προϊόντων, logistics, και εταιρείες τεχνολογίας, προχώρησε η REE, μια start-up από το Ισραήλ.

Υπό την ονομασία Leopard, το βαν βασίζεται στην πλήρως αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα της εταιρείας και μπορεί να διατεθεί σε διάφορα μεγέθη και διαμορφώσεις, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες των πελατών.

Ειδικότερα, το μήκος κυμαίνεται από 2,9 έως 3,5 μ., το πλάτος από 1,2 έως 1,8, το ύψος από 1,4 έως 2,2 μ. και το μέγιστο μεικτό βάρος ανέρχεται σε δύο τόνους.

Advertisement
Advertisement

Το Leopard έχει «τιμόνι» στους εμπρόσθιους ή και στους τέσσερις τροχούς, και μπορεί να είναι πισωκίνητο, προσθιοκίνητο ή τετρακίνητο, με τη δύναμη να αντλείται μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα των 135 PS που χαρίζει μέγιστη τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.

Για την τροφοδότηση του ηλεκτρομοτέρ θα φροντίζει μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 50 kWh, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστή η αυτονομία που θα εξασφαλίζεται.

Σύμφωνα, πάντως, με τη REE, το όχημα είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει γενναιόδωρο όγκο φόρτωσης. Χάρη, λοιπόν, στο χαμηλό και επίπεδο πάτωμά του, το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 750 κιλά. Το συνολικό αποτύπωμα είναι 2,5 τ.μ. και η ελάχιστη ακτίνας στροφής αντιστοιχεί σε 3,9 μ.

Advertisement

«Αυτή η ιδέα παρουσιάζει μόνο μία σχεδιαστική εφαρμογή της πρωτοποριακής τεχνολογίας μας. Αυτής που απαντά στο στρατηγικά κρίσιμο ερώτημα του πώς να πραγματοποιούνται αυτόνομες παραδόσεις στο τελευταίο μίλι με μηδενικές εκπομπές. Πρόκειται για έναν κλάδο με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης», δήλωσε ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της REE, Daniel Barel.

Advertisement

Το ντεμπούτο του Leopard θα γίνει στις 5 Ιανουαρίου, στην έκθεση CES 2022 του Λας Βέγκας.

Η REE ιδρύθηκε στο Ισραήλ, αλλά διατηρεί βάση στο τεχνολογικό κέντρο MIRA Technology Park στο Ουόρικσιρ της Αγγλίας και θυγατρικές σε Ιαπωνία και Γερμανία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche θα παρουσιάσει βαν;
Βαν για… χίπις από τη Renault
Πρωτότυπο βαν υδρογόνου από τη Renault (+video)