Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιθανή συνεργασία Porsche και Rimac

Ελλάδα 10:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιθανή συνεργασία Porsche και Rimac

ΝΕΑ

Πιθανή συνεργασία Porsche και Rimac

ΝΕΑ

Μετά τις Taycan, Taycan Cross Turismo και Macan η Porsche έχει στα πλάνα της και την δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου hypercar, το οποίο θα ακολουθήσει τα χνάρια της 918 Spyder.

Advertisement
Advertisement

 

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής φίρμας, Oliver Blume, σε βρετανικό μέσο, στο περιθώριο της νέας Cayenne Coupe «υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα επόμενα χρόνια η Porsche να παρουσιάσει ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων με ηλεκτροκινητήρα». Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται μία στενή συνεργασία με την κροατική εταιρεία Rimac, η οποία είναι γνωστή για τα Concept_One και C_Two. Μάλιστα η Porsche έχει ένα μερίδιο της τάξεως του 10%, κάτι που λειτουργεί υπέρ της πιθανής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Advertisement
Advertisement

«Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα εξελιχθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Για μένα είναι άκρως δελεαστικό το γεγονός ότι μπορούμε να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχουμε στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης», συμπλήρωσε ο Blume. Να αναφέρουμε ότι η Porsche 918 Spyder παρήχθη σε 918 μοντέλα, ενώ η παραγωγή της σταμάτησε το 2015. Η συνολική απόδοση του θερμικού συνόλου και του ηλεκτροκινητήρα έφτανε τους 887 ίππους, που χάριζε εκρηκτικές επιδόσεις (0-100 km/h σε 2,8 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 345 km/h). Παράλληλα είχε τη δυνατότητα να κινείται αποκλειστικά με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα, για σύντομες διαδρομές, με ταχύτητες έως και 150 km/h.