Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιθανή συνεργασία Audi-BMW-Mercedes

Ελλάδα 8:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιθανή συνεργασία Audi-BMW-Mercedes

ΝΕΑ

Πιθανή συνεργασία Audi-BMW-Mercedes

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της εξέλιξης των τεχνολογιών που αφορούν στην αυτόνομη μετακίνηση των οχημάτων, επίκειται στρατηγική συνεργασία μεταξύ των τριών μεγάλων ανταγωνιστών.

Advertisement
Advertisement

 

Λίγος καιρός έχει περάσει από τη στιγμή που ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους οι BMW και Mercedes, στο πλαίσιο των ερευνών για τη βελτιστοποίηση της τεχνολογίας που αφορά στην αυτόνομη μετακίνηση. Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών, ο στόχος της συνεργασίας θα είναι να διερευνηθούν διεξοδικά οι παράμετροι που θα κάνουν απόλυτα ασφαλείς τις αυτόνομες μετακινήσεις των αυτοκινήτων. Η συνεργασία αυτή, έχει ως στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εξέλιξη της τεχνολογίας που θα φέρει τις μετακινήσεις λίγο πιο κοντά στο μέλλον, που μέχρι στιγμής φαντάζει αρκετά μακρινό.

Advertisement
Advertisement

Στα επίπεδα αυτονομίας 3 και 4, οι δύο εταιρείες θέλουν να «φτάσουν» με μοντέλα που θα έχουν την απαραίτητη τεχνολογία, στα μέσα της επόμενης δεκαετίας (2025). Από τότε που είχε ανακοινωθεί η συνεργασία των δύο, είχε μείνει ένα «παράθυρο» επικοινωνίας ανοιχτό, καθώς αμφότερες οι εταιρείες εμφανιζόντουσαν «ανοιχτές» και σε συνεργασίες με άλλες εταιρείες. Σήμερα λοιπόν, οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, κάνουν λόγο για προσεταιρισμό και της Audi στο συνεργατικό αυτό σχήμα. Μάλιστα, η προσχώρηση της Audi στη στρατηγική συνεργασία με τις BMW και Mercedes, αναμένεται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο.

Advertisement

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για τους όρους της συνεργασίας μεταξύ των τριών. Το μόνο που «διαρρέεται» από την Γερμανική εταιρεία, είναι πως η όποια συνεργασία με τις BMW και Mercedes, δεν θα διαταράξει την υπάρχουσα συνεργασία της Volkswagen με τη Ford πάνω στο ίδιο αντικείμενο- αυτό της αυτόνομης μετακίνησης. Θυμίζουμε πως η συνεργασία αυτή, μεταξύ VW και Ford, ανακοινώθηκε μόλις τον περασμένο μήνα.

Advertisement