Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Πιστάδικη» έκδοση για την Lotus Exige

Ελλάδα 4:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Πιστάδικη» έκδοση για την Lotus Exige

ΝΕΑ

«Πιστάδικη» έκδοση για την Lotus Exige

ΝΕΑ

Η Lotus προσθέτει στην γκάμα της Exige την έκδοση Cup 380, η οποία έρχεται να καλύψει ακόμη και εκείνους που «γλυκοκοιτάζουν» τις αγωνιστικές κατασκευές.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Για την κατασκευή της Lotus Exicge Cup 380 έχει χρησιμοποιηθεί σαν βάση-όπως είναι φυσικό- το αμάξωμα της Sport 380. Οι τροποποιήσεις των μηχανικών της εταιρείας σχετίζονται με τη μείωση βάρους, την αύξηση της ακαμψίας του πλαισίου και φυσικά την πλήρη αλλαγή των αναρτήσεων.

Μεταξύ άλλων, πολλά μέρη του αμαξώματος έχουν αντικατασταθεί από carbon και το βάρος έχει μειωθεί κατά 200 κιλά (1.057 συνολικά), διάφορα αεροδυναμικά στοιχεία έχουν αυξήσει την κάθετη δύναμη του πίσω μέρους (downforce) κατά 43% για καλύτερο κράτημα και το πλαίσιο αλουμινίου έχει δεχτεί αρκετές ενισχύσεις.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, αλλαγές έχουν γίνει σε αμορτισέρ και ελατήρια (ρυθμιζόμενα της εταιρείας Eibach), ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου υπάρχει μια εξάτμιση από τιτάνιο η οποία βοηθά στη μείωση του βάρους κατά 10 κιλά ακόμη. Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει ο γνωστός κινητήρας V6 των 3,5 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια κομπρέσσορα φτάνει σε απόδοση τα 375 άλογα και τα 410 Nm ροπής (συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο). Τα παραπάνω νούμερα χαρίζουν στην Lotus Exicge Cup 380 τελική 282 km/h & επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,6 sec.

Tέλος, να σημειώσουμε ότι η βρετανική φίρμα θα κατασκευάσει μόλις 60 Exicge Cup και η τιμή του μοντέλου ξεκινά από τις 110.000 ευρώ στη Γερμανία.

Advertisement