Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πυροσβέστες ζητούν την απόσυρση των αυτόνομων οχημάτων

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πυροσβέστες ζητούν την απόσυρση των αυτόνομων οχημάτων

ΝΕΑ

Πυροσβέστες ζητούν την απόσυρση των αυτόνομων οχημάτων

ΝΕΑ

Αμέτρητα προβλήματα προκαλεί η αυτόνομη οδήγηση στις πόλεις που έχει εφαρμοστεί.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί τα εργοστάσια να έχουν ξεκινήσει να πιέζουν μπροστά την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητα, ωστόσο μέχρι να φτάσουμε σε σημείο να γίνουν αξιόπιστα και ασφαλή φαίνεται πως θα ταλαιπωρηθούμε αρκετά. Στις πόλεις που έχει επιτραπεί η πειραματική χρήση αυτόνομων αυτοκινήτων τα προβλήματα είναι καθημερινά προκαλώντας πονοκέφαλο στις τοπικές αρχές.

Η Καλιφόρνια και συγκεκριμένα το Σαν Φρανσίσκο είναι από τις πόλεις που έχουν ενστερνιστεί την αυτόνομη οδήγηση. Τα προβλήματα ωστόσο όλο και μεγαλώνουν καθώς οι τοπικές αρχές έχουν διαπιστώσει αύξηση των συμβάντων με αυτόνομα αυτοκίνητα στην πόλη.

Advertisement
Advertisement

Το τμήμα Πυροσβεστικής του Σαν Φρανσίσκο προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα αναφορά τον Απρίλιο στην οποία παρουσιάζεται μια ανησυχητική αύξηση των ατυχημάτων. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 15 επικίνδυνα περιστατικά στα οποία εμπλέκονται αυτόνομα οχήματα με λογισμικό της Waymo και της Cruise. Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε παρενόχληση των οχημάτων της πυροσβεστικής από τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης σε σημεία μάλιστα που έχριζαν άμεσης επέμβασης.

Σε μια περίπτωση αναφέρεται ότι ένα Chevrolet Bolt με σύστημα της Cruise κατευθυνόταν καταπάνω σε σταματημένο όχημα της πυροσβεστικής το οποίο είχε ξεκινήσει διαδικασία κατάσβεσης. Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να σπάσουν το παράθυρο του οχήματος για να το ακινητοποιήσουν αποτρέποντας την σύγκρουση.

Advertisement

Οι εταιρείες της Waymo και της Cruise βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, ωστόσο οι πυροσβέστες έχουν ζητήσει να αποσυρθούν από τους δρόμους τα οχήματα μέχρι να λυθούν τα προβλήματα.

Βίντεο με την παρέμβαση της Αστυνομίας σε αυτόνομο αυτοκίνητο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι έχει φρενάρει την αυτόνομη οδήγηση;
Γιατί η αυτόνομη οδήγηση είναι πεταμένα λεφτά;
Νέα επένδυση από τη Ford για την αυτόνομη οδήγηση