Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πήρε… μπροστά το Koenigsegg Jesko των 1.600+ ίππων

Ελλάδα 18:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πήρε… μπροστά το Koenigsegg Jesko των 1.600+ ίππων

ΝΕΑ

Πήρε… μπροστά το Koenigsegg Jesko των 1.600+ ίππων

ΝΕΑ

Η σουηδική φίρμα ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής και το γιορτάζει με το πρώτο Jesko βαμμένο στο έντονο πορτοκαλί Orange Stunner.

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό Jesko που βλέπετε και η επιλογή του χρώματος του αμαξώματος δεν είναι διόλου τυχαία αφού αυτό το έντονο πορτοκαλί μας παραπέμπει στο Koenigsegg CCR. Ένα από τα πρώτα κεντρομήχανα της μάρκας που είχε παραχθεί μόλις 14 φορές την περίοδο 2004-2006 με V8 κινητήρα 4,7 λίτρων με ισχύ 817 ίππων με χειροκίνητο 6άρι σασμάν.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ανάλογα τονισμένες και βαμμένες λεπτομέρειες, όπως οι άκρες της στεφάνης του τιμονιού, τα σιρίτια σε διάφορα σημεία της καμπίνας, ο επιλογέας ταχυτήτων και φυσικά το Jesko ραμμένο πάνω στο ταμπλό. Όπου Jesko λεγόταν ο πατέρας του CEO και ιδρυτή της μάρκας, Christian von Koenigsegg.

Advertisement
Advertisement

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε αυτήν την προ-σειρά Jesko σε συνδυασμό με την έναρξη παραγωγής των 125 αυτοκινήτων Jesko και Jesko Absolut. Στο πλαίσιο της σταδιακής επέκτασής μας, η προ-συναρμολόγηση του Jesko ξεκινά σε μια αναβαθμισμένη εγκατάσταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων», προσθέτει ο Christian von Koenigsegg.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το Jesko είναι ο αντικαταστάτης του Agora RS και θα έχει ρυθμό παραγωγής στα περίπου 40-50 αυτοκίνητα τον χρόνο. Συνολικά θα υπάρξουν 125 με το καθένα να κοστίζει περίπου 2,85 εκατομμύρια δολάρια με το Absolut, φορτωμένο με όλα τα εξτρά, να φτάνει μέχρι και τα 4 εκ.! To πρώτο Jesko θα παραδοθεί στον πελάτη του την άνοιξη του 2022.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης αυτό βασίζεται σε έναν twin-turbo V8 χωρητικότητας 5,0 λίτρων η μέγιστη ισχύς φτάνει τα 1.280 άλογα. Όταν όμως το μοτέρ λειτουργεί με βιοκαύσιμο E85 η ισχύς ανεβαίνει στα 1.600+. Ένα από τα tech-lights του Jesko είναι πως δεν υπάρχει συμβατικό κιβώτιο αλλά μια μετάδοση από 7+1 υγρούς πολύδισκους συμπλέκτες και 9 σχέσεις.

Advertisement

Θεωρητικά το Jesko μπορεί να φτάσει τα 531 χλμ./ώρα και ένας από τους στόχους των Σουηδών είναι να καταρρίψουν διάφορα ρεκόρ ταχύτητας (με βασικούς αντιπάλους τα Hennessey Venom F5 και SSC Tuatara, η Bugatti έχει ανακοινώσει επίσημα την αδιαφορία της για τέτοιου είδους επιδόσεις) χτίζοντας έναν μύθο γύρω από το νέο τους hypercar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλώρη για τα 500 χλμ./ώρα με το ανανεωμένο Koenigsegg Jesko
Απολαύστε το ουρλιαχτό του Koenigsegg Jesko στην πίστα (+video)
Η μετάδοση με μονό γρανάζι κάνει το Koenigsegg Regera να ξεχωρίζει (+video)

Advertisement