Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος θέλει να αποκτήσει ένα μοτέρ από F1;

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος θέλει να αποκτήσει ένα μοτέρ από F1;

ΝΕΑ

Ποιος θέλει να αποκτήσει ένα μοτέρ από F1;

ΝΕΑ

Ένας 2.4 ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας 915 ίππων είναι έτοιμος να βγει στο σφυρί και να περάσει στα χέρια ενός γνήσιου petrohead (ή απλώς ενός συλλέκτη).

Advertisement
Advertisement

Όλοι ξέρουμε ότι ένας κινητήρας της Formula 1 έχει μεγάλη αξία για εμάς τους petrolhead, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο ιδρώτας έπεσε για να τελειοποιηθεί το συγκεκριμένο σύνολο.

Αυτός είναι και ο λόγος που κοστίζει πολλά περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο μοτέρ. Είναι γνωστό ότι πλέον τα μονοθέσια της F1 εφοδιάζονται με 1.6 turbo V6 κινητήρες, αλλά πολλοί οπαδοί του αθλήματος ενθουσιάζοντας περισσότερο όταν τα αγωνιστικά μοντέλα έφεραν ατμοσφαιρικούς V8. Αυτός λοιπόν ο 2.4 V8 κινητήρας κατασκευασμένος από τη Cosworth είναι για αυτούς τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Αυτοί οι κινητήρες βρισκόντουσαν μέσα στα μονοθέσια των ομάδων όπως Minardi, Red Bull, Toro Rosso, Williams, Lotus, HRT, Virgin, και Marussia. Φέρουν ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου πολλαπλών σημείων και η απόδοση έφτανε τους 915 ίππους και τα 407 Nm ροπής.

Στην προκειμένη περίπτωση, βλέπουμε έναν V8 που έχει βγει στο σφυρί μέσω της Collecting Cars. Περισσότερες πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες σχετικά με την ιστορία του κινητήρα και είναι άγνωστο εάν έχει αγωνιστεί ποτέ ή εάν ήταν μόνο για επίδειξη. Γενικότερα, είναι άγνωστο εάν έχει ανοιχτεί ποτέ, αλλά το σίγουρο είναι ότι μπορεί κάποιος μέσω πλειστηριασμού να αποκτήσει αυτό το θηρίο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πιο σημαντικά ρετρό παιχνίδια με Formula 1
EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Η… απόβαση της Ford
Επίσημο: Αυτό είναι το Smart #1 Brabus με 430+ άλογα!