Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος θα πάρει μια Mercedes-Benz 450 SLC με ιστορία στα ράλι; (+video)

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος θα πάρει μια Mercedes-Benz 450 SLC με ιστορία στα ράλι; (+video)

ΝΕΑ

Ποιος θα πάρει μια Mercedes-Benz 450 SLC με ιστορία στα ράλι; (+video)

ΝΕΑ

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, η Mercedes-Benz δοκίμασε τις δυνάμεις της μεταξύ άλλων και στους αγώνες Rally, με την εμβληματική SLC που είχε τότε στη γκάμα της και τώρα, ένα εξαιρετικό δείγμα « από χέρι», προσφέρεται σε δημοπρασία.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως εκείνη την περίοδο, η Mercedes-Benz είχε προχωρήσει πολύ στους αγώνες πίστας με την «Red Pig» που είχε εξελίξει σε συνεργασία με την AMG.

Η SLC επιλέχθηκε ως βάση για την αγωνιστική προσπάθεια της Mercedes-Benz στα ράλι, καθώς οι κανονισμοί εκείνης της εποχής, όριζαν πως εκτός των άλλων, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα έπρεπε να χρησιμοποιούν και κινητήρες παραγωγής. Η 450 SLC που επιλέχθηκε για να γίνει το αγωνιστικό στους αγώνες ράλι, είχε έναν V8 5,0 λίτρων με 240 ίππους.

Ο αλουμινένιος V8 συνδυαζόταν με αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων που έστελνε την ισχύ στους πίσω τροχούς. Η ανάρτηση ήταν ανεξάρτητη εμπρός και πίσω, με διπλά ψαλίδια εμπρός και τα φρένα αποτελούνταν από δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς. Το αυτοκίνητο που διαθέτει προς πώληση μέσω δημοπρασίας η RM Sotheby’s στο Παρίσι, είναι ένα γνήσιο αγωνιστικό.

Advertisement
Advertisement

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, το αυτοκίνητο οδήγησαν οι Bjorn Waldergaard με συνοδηγό τον Hans Thorszelius. Το εν λόγω πλήρωμα συμμετείχε στην αγωνιστική ομάδα που περιελάμβανε 4 αυτοκίνητα και κατάφερε το μυθικό «1-2-3-4» στον αγώνα Bandama Rally Côte d’Ivoire που ξεχώριζε για τις σκληρές συνθήκες των ειδικών διαδρομών που δοκίμαζαν ακραία αυτοκίνητα και πληρώματα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση στο συγκεκριμένο αγώνα που όμως ήταν ζωτικής σημασίας, καθώς έτσι η ομάδα εξασφάλιζε πολύτιμους βαθμούς στη διεκδίκηση των τίτλων (οδηγών και κατασκευαστών) εκείνης της χρονιάς. Καθώς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού (εκτός από εκείνη της Mercedes-Benz), πιθανότατα θα καταλήξει σε μια ιδιωτική συλλογή και δεν θα χρησιμοποιείται- αν και θα θέλαμε να το δούμε πάλι σε δράση, σε κάποια διοργάνωση που θα αφορά ιστορικά οχήματα.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes GLE Coupe ετοιμάζεται
Schumacher: Ανακοινώθηκε ως εφεδρικός οδηγός της Mercedes
Wolff: Βέβαιος ότι ο Hamilton θα παραμείνει στην Mercedes