Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος θα επαναφέρει το Range Rover του Peter Sellers;

Ελλάδα 16:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος θα επαναφέρει το Range Rover του Peter Sellers;

ΝΕΑ

Ποιος θα επαναφέρει το Range Rover του Peter Sellers;

ΝΕΑ

Ένα Range Rover πολύ διαφορετικό από ό,τι γνωρίζετε βγήκε στο σφυρί και ήταν ένα από τα επίλεκτα αυτοκίνητα του διάσημου ηθοποιού, Peter Sellers.

Advertisement
Advertisement

Το Range Rover που βλέπετε είναι του 1977 και έχει περίπου 40 χρόνια που είναι ακίνητο. Είναι δεδομένο ότι πρέπει κάποιος να του διαθέσει χρήματα, ώστε να το επαναφέρει σε μία αξιοπρεπή κατάσταση, αφού τα μηχανικά του μέρη και το εσωτερικό του είναι εξαιρετικά.

Ο Peter Sellers, εκτός από γνωστός ηθοποιός που πρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων στη σειρά «Ο Ροζ Πάνθηρας», ήταν και λάτρης των αυτοκινήτων.

Στο γκαράζ του βρίσκονταν αυτοκίνητα όπως Aston Martin DB4 GT και Lamborghini Miura. Το συγκεκριμένο Range Rover όμως, ήταν ειδική παραγγελία, διότι το έδωσε για τροποποιήσεις στον βελτιωτικό οίκο Wood & Pickett.

Advertisement
Advertisement

Ο Sellers δεν ήθελε να το τροποποιήσει σημαντικά και έτσι δεν το παραμόρφωσε. Το συγκεκριμένο Range Rover του 1977 έχει στο εσωτερικό του καθίσματα της Recaro με επένδυση Connolly. Επίσης, στα πόδια των επιβατών βρίσκονται φαρδιά πατάκια, για μέγιστη άνεση.

Εξωτερικά, το βρετανικό SUV απέχει από την ιδανική του κατάσταση, με τα περισσότερα μέρη να είναι εργοστασιακά. Η γρίλια και η μάσκα συνολικά μπροστά έχουν αρκετή σκουριά, όπως και οι ζάντες. Το ίδιο ισχύει και για τον πίσω προφυλακτήρα.

Advertisement

Το θετικό στην όλη υπόθεση, είναι πως αυτός που το απέκτησε, θα μπορέσει εύκολα να βρει ανταλλακτικά για το συγκεκριμένο μοντέλο και μάλιστα σε φιλικές τιμές.

Advertisement

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία που να υποδεικνύει ότι έγιναν αναβαθμίσεις στον κινητήρα. Επομένως, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι ο V8 των 3,5 λίτρων υπάρχει ακόμα και με λίγη αισιοδοξία αποδίδει ακόμα 127 ίππους.

Παρότι το αυτοκίνητο πέρασε ολόκληρες δεκαετίες ακίνητο, ο κινητήρας και το μηχανικό του κιβώτιο λέγεται ότι λειτουργούν άψογα, λόγω του ότι έγινε σχολαστικό σέρβις πρόσφατα.

Ο χιλιομετρητής του γράφει 122.590 χιλιόμετρα, ένα ρεαλιστικό νούμερο αν αναλογιστούμε τα λίγα χρόνια που οδηγήθηκε. Ο Sellers πέθανε το 1980, άρα μάλλον το Sheer Rover του κινούταν μόνο εκείνα τα τρία χρόνια. Από τότε μέχρι πρότινος, το αυτοκίνητο βρισκόταν στην κατοχή μίας μόνο οικογένειας.

Advertisement

Ο Sellers ξόδεψε 14.000 λίρες για τις τροποποιήσεις της Wood & Pickett, ενώ η αγορά του Range Rover κόστισε 14.250 λίρες. Συνολικά, αν το πάμε αναλογικά με τις σημερινές τιμές, ο Sellers έβαλε 160.000 λίρες από την τσέπη του για το εν λόγω αποτέλεσμα.

Πλέον, το Sheer Rover έχει μία αξία περίπου 10-15 χιλιάδες λίρες και διατέθηκε προς αγορά μέσω του οίκου δημοπρασιών Bonhams.

Τελικά, πουλήθηκε για 21.951 λίρες! Εμείς ευελπιστούμε ο νέος ιδιοκτήτης να την κάνει ξανά ένα αξιοπρεπές Range Rover.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο σφυρί το Range Rover της Βασίλισσας Ελισάβετ (+video)
Το σπέσιαλ Range Rover που το είχαν… διασημότητες
Petter Sellers: Τα αυτοκίνητα που λάτρεψε