Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Petter Sellers: Τα αυτοκίνητα που λάτρεψε

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Petter Sellers: Τα αυτοκίνητα που λάτρεψε

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Petter Sellers: Τα αυτοκίνητα που λάτρεψε

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Tο αυτοκίνητο έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή του Peter Sellers (8 Σεπτεμβρίου 1925 – 24 Ιουλίου 1980). Ο Βρετανός ηθοποιός, όπως ο ίδιος έλεγε, έβλεπε τα αυτοκίνητα ως μέσο ελευθερίας, ως ένα φίλο, ως το μέρος όπου μπορούσε να είναι αληθινός.

Advertisement
Advertisement

Γνωρίσαμε τον Richard Henry Sellers, από το «Party» και μας κατέκτησε ως «Επιθεωρητής Κλουζώ», στη σειρά ταινιών Ροζ Πάνθηρας.

Ο Sellers είχε αδυναμία στις Bentley και Rolls-Royce, είχε στο γκαράζ του Park Ward S1 Continental, μια «Chinese Eyes» S3 και αρκετές Silver Shadows. Φυσικά δεν έλειπαν από τη συλλογή του οι Ferrari, όπου μεταξύ άλλων στο γκαράζ του είχε: 500 Superfast, 275 GTB και 250 GT / E. Με την τελευταία έκανε σύντομη εμφάνιση στο «‘The Wrong Arm of the Law» και άλλο ένα από τα αγαπημένα αυτοκίνητα του: Την Aston Martin DB4 GT, που «χρησιμοποιούσε ως όχημα απόδρασης».

Advertisement
Advertisement

Όμως το αδύνατο σημείο του Petter Sellers ήταν τα Mini. Αλλά όχι τα απλά μοντέλα αλλά οι… πολυτελής δημιουργίες της  Radford και της Hooper. Ο ηθοποιός, έδινε ο ίδιος ειδικές παραγγελίες, Έγινε γνωστός  όμως για μία ειδική έκδοση Mini, που ανέθεσε στην…Hooper (εταιρία βελτιώσεων για Rolls Royce) για ειδική έκδοση του μοντέλου του 1963. Tο τελικό κόστος του μοντέλου ανήλθε σχεδόν τέσσερις φορές από το κανονικό αυτοκίνητο…

Όσο παλαιότερο το αυτοκίνητο, τόσο μεγαλύτερη η αγάπη το ηθοποιού για αυτό. Έτσι δεν ήταν περίεργο που οδηγούσε συνέχεια ένα Austin του 1930 με το παρατσούκλι «Old Min». Μία ημέρα ζήτησε από ένα φίλο του να δώσει το Οld Min στο σπίτι του Spike Milligan ως δώρο (ήταν πολύ καλοί φίλοι). Μια εβδομάδα αργότερα, τηλεφώνησε σε ένα βοηθό του: «Το θέλω πίσω! Διότι το άφησαν έξω, στη βροχή».

Advertisement

Ηταν γνωστός για τις φάρσες του, όπως για αυτήν που ζήτησε στον Spike Milligan να… σκαρφαλώσει στο χώρο αποσκευών της Ferrari 500 Superfast και με ένα φακό να… ψάξει από που ακούγεται ένα. ανύπαρκτο τρίξιμο. Ίσως ως εκδίκηση για την κακομεταχείριση που έκανε… στο «Old Min».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα Bentley Continental GT Speed πάτησε άσφαλτο (video)
Πρεμιέρα για την σπορτίφ Bentley Bentayga S (+video)
Η Bentley θα αναβιώσει την R-Type Continental