Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος υπερτυχερός θα αποκτήσει αυτή την υπέροχη Ferrari 512 BB LM;

Ελλάδα 16:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος υπερτυχερός θα αποκτήσει αυτή την υπέροχη Ferrari 512 BB LM;

ΝΕΑ

Ποιος υπερτυχερός θα αποκτήσει αυτή την υπέροχη Ferrari 512 BB LM;

ΝΕΑ

Αυτή η απίστευτη all time classic Ferrari 512 BB LM έχει πρωταγωνιστήσει με επιτυχία σε πολλούς αγώνες αντοχής κατά το παρελθόν, ενώ, είχε επίσης και αρκετούς ιδιοκτήτες τα τελευταία 20 χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη 512 BB LM είχε κάποτε επιστρατευτεί από την αγωνιστική ομάδα North American Racing Team της Luigi Chinetti, γνωστή μάλιστα και ως NART.

Η σχέση της Chinetti με τον Enzo Ferrari, σήμαινε αυτόματα πως η NART μπορούσε να συμμετάσχει σε κάθε πιθανό Prancing Horse, ωστόσο, η Chinetti ανταγωνιζόταν μόνο στους πιο διάσημους αγώνες αντοχής στον κόσμο.

Οι αυθεντικές 512 BB LM προσφέρθηκαν σε τρεις μόνο ιδιωτικές ομάδες το 1978 (η NART είναι μία από αυτές) αλλά αυτή που βλέπετε εδώ είναι μια ενημερωμένη «Series 3» με μεγάλα τόξα τροχών και μελετημένες εισαγωγές αέρα για την σωστή ψύξη του κινητήρα των 480 ίππων. Βέβαια το ανάλαφρο αμάξωμα είναι όλα τα λεφτά…

Advertisement
Advertisement

Η LM που βλέπουμε εδώ έκανε το ντεμπούτο της στο Le Mans του 1981, με οδηγούς τους Alain Cudini, John Morton και Philippe Gurdjian. Η ομάδα κατέγραψε τον ταχύτερο γύρο από οποιαδήποτε Ferrari συμμετείχε στον αγώνα, αλλά συνετρίβη στον 247ο γύρο.

Το αυτοκίνητο επέστρεψε στο Le Mans ένα χρόνο αργότερα υιοθετώντας το χρώμα που βλέπετε εδώ. Ήταν η ταχύτερη των πέντε BB LM εκείνο το έτος και τερμάτισε ένατη γενικής και τέταρτη στην κατηγορία της μετά από προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Δυστυχώς, οποιαδήποτε απόπειρα για «νέα επιτυχία» έπεσε στο κενό καθώς η ομάδα τερμάτισε την αγωνιστική δραστηριότητά της το 1983, κάτι που σημαίνει ότι αυτή η 512 αγωνίστηκε στον τελευταίο αγώνα της NART.

Advertisement

Προς το παρόν διατίθεται προς πώληση από τον γνωστό οίκο δημοπρασιών RM Sotheby’s, με άγνωστη τιμή εκκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πουλήθηκε η Ferrari Testarossa του Miami Vice
Ferrari 296 GTB: Το νέο ιταλικό κομψοτέχνημα (video)
Το Newsauto στην παρουσίαση της νέας Ferrari 296 GTB