Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος είναι ο «Stig» της Nissan;

Ελλάδα 22:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος είναι ο «Stig» της Nissan;

ΝΕΑ

Ποιος είναι ο «Stig» της Nissan;

ΝΕΑ

Την ώρα που όλοι οι petrolheads περιμένουν το πρώτο επεισόδιο του Top Gear στην μετά Clarkson εποχή, η Nissan κάνει ένα έξυπνο επικοινωνιακό τρικ. Παρουσιάζει το δικό της «Stig», έναν από τους οδηγούς που χρησιμοποιεί για εξαντλητικές δοκιμές των αυτοκινήτων της. Από το ταπεινό Micra μέχρι το εξωφρενικά γρήγορο GT-R.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ονομάζεται Paul Eames και είναι ένας από τους μόλις τέσσερις δοκιμαστές της εκτός Ιαπωνίας που έχουν εξασφαλίσει τη μέγιστη πιστοποίηση της Nissan για την πραγματοποίηση τεστ σε πίστες. Αν και το πρόσωπό του δεν παραπέμπει σε έναν «χερά» οδηγό, ο Eames συνεργάζεται επί 20 χρόνια με την ιαπωνική εταιρεία.

«Στην περίπτωση του GT-R το ζητούμενου είναι να ρυθμιστεί ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο συναρπαστικό, σταθερό και με κορυφαία πρόσφυση. Αντίθετα, σε αυτοκίνητα όπως το Juke και το Qashqai δίνουμε έμφαση στην ευελιξία, την άνεση και την ασφαλή συμπεριφορά τους», σχολίασε ο Paul.

Advertisement
Advertisement

Τελευταίο project στο οποίο συμμετέχει είναι η εξέλιξη του συστήματος ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPilot, που θα κάνει πρεμιέρα το 2017 στο Qashqai.