Menu
Live Κίνηση | Τιμές αυτοκινήτων newsautoCHOICE | Τιμές Καυσίμων

ΝΕΑ

Ποιος είναι ο καλύτερος CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας;

  • Panos Seitanidis

Το περιοδικό Automotive News Europe ανακηρύσσει κάθε χρόνο τον κορυφαίο Διευθύνοντα Σύμβουλο ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες και φέτος ο τίτλος αυτός πήγε στον πρόεδρο της Seat, Luca de Meo!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πρόκειται για μία αναγνώριση της θητείας του στο πηδάλιο της SEAT, την περίοδο που η ισπανική μάρκα επέστρεψε στην κερδοφορία. Το βραβείο θα απονεμηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου, συμπίπτοντας έτσι με την εκκίνηση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο Luca de Meo είναι Πρόεδρος της Seat από το Νοέμβριο του 2015. Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία διανύει την περίοδο της μεγαλύτερης προϊοντικής επιθετικής πολιτικής στην ιστορία της, με το λανσάρισμα τεσσάρων νέων μοντέλων σε 18 μήνες. Ο λόγος για τα Ateca, Leon, Ibiza και Arona.

Η επέκταση και η ανανέωση της γκάμας αυξάνει τις πωλήσεις πάνω από 13% έως τώρα μέσα στο 2017 σε σχέση με πέρσι και καθιστά την Seat ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στην Ευρώπη.

Επιπλέον, έπειτα από τη δημοσίευση των καλύτερων οικονομικών αποτελεσμάτων στην ιστορία της το 2016, στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 40.9%.

Σχετικά με το βραβείο, ο de Meo: «Είμαι βαθιά ευγνώμων. Είναι τιμή να λαμβάνω αυτή τη διάκριση από ένα τόσο υψηλού κύρους περιοδικό όπως το Automotive News Europe και να προστίθεμαι στη λίστα των εξεχόντων στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας οι οποίοι έχουν λάβει αυτή την αναγνώριση τα τελευταία χρόνια». Ο Luca de Meo, ο οποίος έλαβε το ίδιο βραβείο το 2007 και το 2014 στην κατηγορία Sales & Marketing Executive, υπογράμμισε ότι «το σημερινό βραβείο δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την εξαιρετική ομάδα της Seat. Αυτά που αρχίζουμε να επιτυγχάνουμε είναι το αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών για να φτάσει η Μάρκα εκεί που της αξίζει να βρίσκεται».

seat-Leon-Cupra300-b640

Γεννημένος στο Μιλάνο το 1967, ο Luca de Meo έλαβε το πτυχίο του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Università Commerciale Luigi Bocconi. Η διατριβή του πάνω στην επιχειρησιακή ηθική ήταν η πρώτη διατριβή σχετικά με αυτό το θέμα στην Ιταλία. Εντάχθηκε στο Volkswagen Group το 2009 ως Marketing Director της Volkswagen και του Volkswagen Group αφού ξεκίνησε την καριέρα του στη Renault, έπειτα βρέθηκε στην Toyota και μετά  στο Fiat Group όπου ήταν επικεφαλής για τις μάρκες Lancia, Fiat, Alfa Romeo και Abarth. Το 2013, το Πανεπιστήμιο Harvard αφιέρωσε ένα case study για τη δουλειά του στο Volkswagen Group ως Marketing Director. Χάρη στην ξεχωριστή του καριέρα, ο Luca de Meo έλαβε τον τιμητικό τίτλο του “Commendatore” από το Order of Merit της Ιταλικής Δημοκρατίας, μία από τις μεγαλύτερες εθνικές διακρίσεις. Επί του παρόντος, εκτός από την ηγεσία της SEAT, προεδρεύει στο SEAT Metropolis:Lab Barcelona και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ducati.

Το Automotive News, παγκόσμιος ηγέτης στην επιχειρηματική πληροφόρηση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, δημιούργησε την Ευρωπαϊκή του έκδοση το 1996. Δύο χρόνια αργότερα, το 1998 ξεκίνησε να απονέμει τα Βραβεία Eurostars για την αναγνώριση των πιο σημαντικών Ευρωπαίων ηγετών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δημοφιλή στο Protothema.gr