Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος έδωσε το όνομά του στη Porsche 911 Carrera 4S Belgian Legend Edition;

Ελλάδα 17:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος έδωσε το όνομά του στη Porsche 911 Carrera 4S Belgian Legend Edition;

ΝΕΑ

Ποιος έδωσε το όνομά του στη Porsche 911 Carrera 4S Belgian Legend Edition;

ΝΕΑ

Εάν υπήρχε ποτέ κάποιος που να αξίζει να δώσει σε μια ειδική έκδοση της Porsche 911 το όνομά του, τότε αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον θρύλο των αγώνων Jacky Ickx, ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του στους πιο διάσημους αγώνες αυτοκινήτου στο Βέλγιο.

Advertisement
Advertisement

 

Στην πραγματικότητα, μπορούμε να σταματήσουμε να μιλάμε υποθετικά διότι ο νικητής του Le Mans έλαβε ένα θαυμάσιο δώρο από την Porsche για τα 75α γενέθλιά του: την 911 Carrera 4S Belgian Legend Edition. Εκτιμώντας την επιφανή καριέρα του Jacky Ickx και τη συμβολή του στην επιτυχία της Porsche στον αγωνιστικό χώρο των σπορ αυτοκινήτων στη δεκαετία του 1970 και του 1980, αυτή η περιορισμένη Porsche 911 συμβαίνει να είναι η πρώτη ειδική έκδοση της νέας γενιάς 992.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα προήλθε από τον εισαγωγέα Porsche “D’Itereren” στο Βέλγιο, ο οποίος διαδραμάτισε επίσης ρόλο στο σχεδιασμό της τελευταίας έκδοσης Legend. Εμπνευσμένη από το μπλε και λευκό κράνος του Ickx, η 911 Belgian Legend Edition διαθέτει «X Blue» απόχρωση, καθιστώντας τη την πρώτη 992 που παραλαμβάνει το Paint to Sample της Porsche. Άλλα μοναδικά εξωτερικά στοιχεία περιλαμβάνουν λογότυπα που φέρει τη βελγική σημαία και την υπογραφή του Jacky Ickx αλλά και τους τροχούς Carrera Classic 20/21 ιντσών σε X Blue και λευκούς τόνους. Η Porsche Exclusive Manufaktur χρησιμοποίησε ακόμη και προηγμένη χάραξη με λέιζερ για τις λεπτομέρειες.

Το εσωτερικό συνδυάζει το μαύρο δέρμα με τις Grey Cross ραβδώσεις, τα πάνελ των θυρών και στο πίσω τμήμα. Άλλες αποκλειστικές πινελιές περιλαμβάνουν τις “σωληνώσεις” Pebble Gray στα σπορ καθίσματα, τα logo «911» στα προσκέφαλα και τις πλάτες των δερμάτινων καθισμάτων. Για να μην τα πολυλογούμε, τα πάντα φέρουν την υπογραφή του Jacky Ickx. Και τώρα για κάποια κακά νέα, η Porsche 911 Belgian Legend Edition περιορίζεται σε μόλις 75 μονάδες και θα είναι διαθέσιμη μόνο στο Βέλγιο.

Advertisement