Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο “παραδοσιακή” η νέα Skoda Octavia

Ελλάδα 7:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο “παραδοσιακή” η νέα Skoda Octavia

ΝΕΑ

Πιο “παραδοσιακή” η νέα Skoda Octavia

ΝΕΑ

Τα ιδιόμορφα εμπρός φώτα του τρέχοντος μοντέλου ίσως είναι αρκετά πρωτοποριακά για το κοινό της Skoda Octavia που φαίνεται πως στην επόμενη γενιά της θα επιστρέψει σε πιο παραδοσιακά δεδομένα.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Octavia αποτελεί την πιο ευρύχωρη και πρακτική πρόταση της Skoda αλλά και του ομίλου VW στην κατηγορία C. Το μοντέλο απέκτησε ένα πιστό κοινό χάρη στους πολύ μεγάλους για την κατηγορία του χώρους που το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για μια οικογένεια ή όσους έχουν αυξημένες μεταφορικές ανάγκες.
Ωστόσο στο πρόσφατο face lift που έγινε το 2016 τα εμπρός φωτιστικά φώτα απέκτησαν μια ιδιαίτερη αισθητική με μια διαμόρφωση αντίστοιχη των διπλών φώτων. Αυτή φαίνεται όμως να μην είναι ιδιαίτερα σύμφωνη με τα γούστα του κοινού της Octavia με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του μοντέλου να μην έχουν την δυναμική που περίμεναν οι ιθύνοντες της Skoda παρά το γεγονός πως συνεχίζει να έχει ανοδική πορεία στην αγορά.

Πάντως σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο η επόμενη γενιά της Octavia θα έχει και πάλι ενιαία, πιο συμβατικά φωτιστικά σώματα που ωστόσο αναμένεται να έχουν μια πιο μακρόστενη διαμόρφωση που θα δίνει μια πιο δυναμική εικόνα. Από εκεί και πέρα το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και πιθανότητα θα έχει χαμηλότερο βάρος από το σημερινό. Σε ότι αφορά τους κινητήρες, βασικό ρόλο θα παίξουν ο 1.5 TSI και ο νέος 1.5 TDI που θα αντικαταστήσει σύντομα τον γνωστό 1.6 TDI. Επίσης δεν είναι απίθανο η Octavia να αποκτήσει και plug-in υβριδική έκδοση. Η άφιξή της νέας Skoda Octavia αναμένεται μέσα στο 2020.
.

2020-skoda-octavia-test-mule76543harpi640

Advertisement
Advertisement