Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο παγκόσμιο ρεκόρ πέτυχε η Bugatti Chiron;

Ελλάδα 21:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο παγκόσμιο ρεκόρ πέτυχε η Bugatti Chiron;

ΝΕΑ

Ποιο παγκόσμιο ρεκόρ πέτυχε η Bugatti Chiron;

ΝΕΑ

Το εκπληκτικά ισχυρό supercar της Bugatti, η Chiron των 1.500 ίππων κατέρριψε ένα νέο ρεκόρ αφού επιτάχυνε ασταμάτητα από στάση μέχρι τα 400 km/h και από εκεί σε ακινησία σε μόλις 42 sec. Αυτός είναι ο ταχύτερος χρόνος που έχει καταγραφεί σε όχημα παραγωγής σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η συγκεκριμένη επίδοση επιβλέφθηκε και επίσημα. Αφού πλέον είναι πιστοποιημένη από την SGS-TÜV Saar, μέρος της SGS, ηγέτη στον τομέα της επιθεώρησης, επαλήθευσης και πιστοποίησης παρόμοιων εγχειρημάτων. Η Chiron ολοκλήρωσε τον ξέφρενο ρυθμό της σε απόσταση μόλις 3.112 km. Αυτό υπογραμμίζει τη μοναδική θέση του supercar εξαιτίας του εύρους απόδοσης.

Bugatti-Chiron-record-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Το παγκόσμιο ρεκόρ επιτεύχθηκε από τον Juan Pablo Montoya, νικητής του Grand Prix Μονακό της F1, δύο φορές νικητής των Indy 500 και τρεις φορές νικητής των 24 ωρών της Daytona. Το 0-400-0 είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο για ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για τα οχήματα παραγωγής που η Bugatti σκοπεύει να θέσει το 2018 και ένα ακόμα βήμα στην ιστορία επιτυχίας της Chiron, που έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της το περασμένο έτος. Ήδη 300 από αυτά τα εξαιρετικά σπορ αυτοκίνητα, που παράγονται σε περιορισμένη σειρά 500 οχημάτων, έχουν ήδη πωληθεί.

Bugatti-Chiron-record-inter-tsiro-640

Η Bugatti παρουσιάζει αυτό το αποκλειστικό παγκόσμιο ρεκόρ 0-400-0 της πανίσχυρης Chiron στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η οποία διεξάγεται αυτές τις μέρες στη γερμανική πόλη.