Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο μοντέλο της Skoda επιβαρύνεται με φόρους 21.885 ευρώ;

Ελλάδα 7:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο μοντέλο της Skoda επιβαρύνεται με φόρους 21.885 ευρώ;

ΝΕΑ

Ποιο μοντέλο της Skoda επιβαρύνεται με φόρους 21.885 ευρώ;

ΝΕΑ

Εκτός από τον ΦΠΑ τα καινούργια αυτοκίνητα επιβαρύνονται και με Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης με αποτέλεσμα η τελική τιμή να ανεβαίνει κατακόρυφα…

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα οι φόροι των αυτοκινήτων είναι υπέρογκοι, είτε αφορούν καινούργια είτε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα (εισαγωγής). Tα καινούργια μοντέλα επιβαρύνονται με τον ΦΠΑ αλλά και το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης.

Ο τελευταίος είναι γνωστός και ως «ο φόρος στο… φόρο» (ΕΤΤ) και όπως είναι αναμενόμενο ανεβάζει σε πολλές περιπτώσεις τις τιμές στα ύψη και ιδίως όταν πρόκειται για πολυτελή μοντέλα.

Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που ανθίζει η αγορά πολυτελών αυτοκινήτων από το εξωτερικό, καθώς ακόμα και αυτοί που έχουν για να ξοδέψουν προτιμούν να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο από το εξωτερικό παρά να πληρώσουν ένα καινούργιο με πολύ υψηλούς φόρους.

Advertisement
Advertisement

Πόσοι… φόροι;

Το Skoda kodiaq RS είναι το κορυφαίο SUV της μάρκας με θερμικό κινητήρα. Εφοδιάζεται με κινητήρα 2.0 λίτρων TSI ο οποίος αποδίδει 245 ίππους και παράγει 370Nm ροπή. Στη γλώσσα των αριθμών, το Kodiaq RS επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 234 χλμ./ώρα.

Η κορυφαία έκδοση RS κοστίζει 57.200 ευρώ, ένα ποσό αρκετά μεγάλο, που οφείλεται και στους φόρους. Συγκεκριμένα, ο ΦΠΑ μεταφράζεται σε 8.475,60 ευρώ ενώ το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης στα 13.409,40 ευρώ. Προσθετικά οι δύο φόροι φτάνουν τα 21.885 ευρώ…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θα γίνει με όλα τα πεταμένα – παρατημένα αυτοκίνητα στα νησιά;
Καραμπόλα μέσα στο λιμάνι του Πειραιά – Αρνήθηκαν να αλλάξουν τα εισιτήρια
Πλάνα που κόβουν την ανάσα μέσα από το Koenigsegg Jesko (+video)

Advertisement