Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο μοντέλο ανέτρεψε τα δεδομένα στην αγορά των μεταχειρισμένων ΙΧ

Ελλάδα 20:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο μοντέλο ανέτρεψε τα δεδομένα στην αγορά των μεταχειρισμένων ΙΧ

ΝΕΑ

Ποιο μοντέλο ανέτρεψε τα δεδομένα στην αγορά των μεταχειρισμένων ΙΧ

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κέρδισε την πρώτη θέση στη σχετική λκίστα του iSeeCars.com.

Advertisement
Advertisement

Μόλις 29,3 ημέρες χρειάζεται κατά μέσο κάποιο μεταχειρισμένο Tesla Model 3 για να πουληθεί στις ΗΠΑ σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το iSeeCars.com. Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, κατέκτησε μια ακόμη σημαντική νίκη και δημιουργεί νέες ισορροπίες στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που ανήκουν στη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων(EV).

Είναι νωρίς, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι το Model 3 της Tesla θα μπορούσε να καταγράψει εξαιρετική πορεία και στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όσο και στην αγορά των νέων αυτοκινήτων, αναφέρει η έκθεση της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Το sedan ηλεκτρικό μοντέλο κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων, όσο κανένα άλλο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, μετατρέποντας την Tesla στην πιο πολύτιμη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο. Χρειάζεται όμως λίγος χρόνος για να διαπιστωθεί από τις έρευνες πόσο καλά αποδίδει ένα αυτοκίνητο στη μεταχειρισμένη αγορά – οι ιδιοκτήτες κρατούν συνήθως τα αυτοκίνητά τους για τουλάχιστον μερικά χρόνια.

Οι ιστότοποι αγορών αυτοκινήτων εξακολουθούν να έχουν μικρά μεγέθη δειγμάτων για να ερευνήσουν, πώς χρησιμοποιούνται το Model 3s ωστόσο μέχρι στιγμής, τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά.

Tesla Model 3 πωλούνται γρήγορα μόλις οι ιδιοκτήτες τα αναρτήσουν προς πώληση και η μονάδα ALG της TrueCar βλέπει την παρουσία τους στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων premium των ΗΠΑ να έχει πρωτοφανές αντίκτυπο στην κατηγορία.

Advertisement

«Αν ψάχνετε για ένα μεταχειρισμένο Audi A4, έχετε άλλες συγκρίσιμες επιλογές όπως η BMW Σειρά 3, η Mercedes-Benz C Class και η Lexus IS“, δήλωσε ο George Augustaitis, διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας και οικονομικής ανάλυσης στο CarGurus. “Αν ψάχνετε για ένα Model 3, δεν υπάρχει υποκατάστατο.»

Πρώιμη υποτίμηση EV

Advertisement

Τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπως το Nissan Leaf και το BMW i3 υποτιμήθηκαν πολύ πιο γρήγορα από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Η ζήτηση ήταν χαμηλή, το εύρος οδήγησης ήταν περιορισμένο και η υποβάθμιση της μπαταρίας ήταν ανησυχητική. Η χαμηλή υπολειμματική αξία – το ποσό που αξίζουν τα αυτοκίνητα μετά από μερικά χρόνια ιδιοκτησίας – ήταν ένας από τους πολλούς παράγοντες που παρεμποδίζουν την ευρύτερη υιοθέτηση των EV. Αλλά οι προοπτικές της ALG είναι για τεράστια βελτίωση. Η εταιρεία που πραγματοποίησε την έρευνα προβλέπει ότι το premium ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα έχει την υψηλότερη τιμή μεταπώλησης ακόμη και μετά από 3 χρόνια κυκλοφορίας.

Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός ότι το μεταχειρισμένο Model 3s χρειάστηκε μόλις 29,3 ημέρες για να πουληθεί κατά μέσο όρο από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με το iSeeCars.com.

Το Tesla Model 3 ήταν το ταχύτερα πουλημένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος. Επίσης η ικανότητα της Tesla να παρέχει ενημερώσεις λογισμικού over-the-air βοηθά πιθανότατα στο σκοπό της.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας 2021

SOS για τα σχολικά λεωφορεία στην Ελλάδα

Στους ιδιώτες στρέφονται οι καταναλωτές για μεταχειρισμένα ΙΧ!