Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H.Π.Α.: Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που δεν χάνουν την αξία τους μετά από 5 χρόνια!

Ελλάδα 8:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H.Π.Α.: Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που δεν χάνουν την αξία τους μετά από 5 χρόνια!

ΝΕΑ

H.Π.Α.: Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που δεν χάνουν την αξία τους μετά από 5 χρόνια!

ΝΕΑ

Αμερικανική εταιρεία ανέλυσε πάνω από 7,7 εκατ. πωλήσεις καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ώστε να βρει ποια αντέχουν στον χρόνο…

Advertisement
Advertisement

Μια πρωτότυπη έρευνα πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης αυτοκινήτων iSeeCars.com ώστε να διαπιστώσει ποια αυτοκίνητα έχουν την υψηλότερη αξία μεταπώλησης μετά από 5 χρόνια.

Η αμερικανική εταιρεία ανέλυσε πάνω από 7,7 εκατ. πωλήσεις καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ώστε να προσδιορίσει ποια είναι εκείνα τα μοντέλα που διατηρούν την υψηλότερη αξία μετά από 5 χρόνια κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Και σίγουρα, μπορεί αυτή η έρευνα να έγινε στην τεράστια Αμερικανική αγορά, έχει όμως άμεσο αντίκτυπο και στην αγορά της Ευρώπης, τόσο για αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, όσο και για τις μάρκες των αυτοκινήτων…

«Ενώ ο μέσος όρος του νέου οχήματος χάνει σχεδόν το ήμισυ της αξίας του μετά από πέντε χρόνια, υπάρχουν οχήματα που διατηρούν μεγαλύτερη αξία και ξεφεύγοντας από το μέσο όρο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της iSeeCars Phong Ly., επισημαίνοντας επίσης πως αν κάποιος επιλέξει ένα αυτοκίνητο που διατηρεί υψηλή μεταπωλητική αξία αποτελεί μια έξυπνη οικονομική απόφαση…

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη- Έρχονται κίνητρα για εταιρικά ΙΧ, Ταξί και μικρά φορτηγά

Advertisement

Η μέση απόσβεση των αυτοκινήτων κατά την πρώτη πενταετία είναι 49,6% ενώ τα αυτοκίνητα με την καλύτερη αξία μεταπώλησης χάνουν από 19,4% έως 39,5% από το μέσο όρο. Το αυτοκίνητο με την καλύτερη αξία μεταπώλησης είναι το Jeep Wrangler Unlimited, το οποίο χάνει το 30,0% της αξίας του σε διάστημα πέντε ετών.

Ακολουθεί το Jeep Wrangler του οποίου η αξία μειώνεται μόλις 31,5%.

Στις επόμενες τρεις θέσεις βρέθηκαν μοντέλα από την Toyota (Tacoma, Tundra, 4Runner) στα οποία η αξία μειώνεται κατά 32%, 35,9% και 36,5% αντίστοιχα.

Advertisement

Στην έκτη θέση βρέθηκε η Porsche 911 της οποία η αξία μειώνεται στην 5ετία κατά 37,2%.

Στην 7η θέση βρέθηκε το Honda Ridgeline με ποσοστό μείωσης 38,1%.

Στις θέσεις οκτώ και εννέα βρίσκονται δύο μοντέλα της Nissan που αφορούν στα GT-R και Frontier στα οποία η αξία μειώνεται κατά 39,4% και 39,5% αντίστοιχα.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει το Subaru Impreza WRX με ποσοστό μείωσης 40% στην πενταετία.

Στον αντίποδα, το μοντέλο που χάνει περισσότερο την αξία του είναι η Maserati Quattroporte, η οποία χάνει το 72,2% της αξίας της, μόλις πέντε χρόνια μετά την αγορά της.

Τα SUV με την υψηλότερη μεταπωλητική αξία

Στην κατηγορία των SUV τα Jeep Wrangler Unlimited και Wrangler βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις με την αξία τους να μειώνεται 30% και 31,5% αντίστοιχα και ακολουθούν το Toyota 4Runner με 36,5%, το Toyota Rav4 με 44,6%, το Toyota Highlander με 44,6%, το Honda CR-V με 44.9%, η Mercedes-Benz G-Class με 45,2% και η έκδοση AMG με 45,9%, το Toyota Land Cruiser με 48,6% και την δεκάδα συμπληρώνει το Subaru Outback με 50,1%.

Αντίθετα το SUV στο οποίο η αξία μειώνεται κατά 66,1% στην πρώτη πενταετία αφορά το Lincoln MKT.


Ποια σπορ αυτοκίνητα διατηρούν υψηλές τιμές μεταπώλησης

Στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων η Porsche 911 φιγουράρει πρώτη στον πίνακα των οχημάτων που η αξία τους μειώνεται λιγότερο στην πενταετία με ποσοστό μείωσης 37,2%.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε το Nissan GT-R με ποσοστό μείωσης 39,4% και στην τρίτη θέση ακολουθεί το Subaru WRX με ποσοστό πτώσης της αξίας 40%.

Ακολουθεί η Porsche 911 Cabrio με ποσοστό μείωσης της αξίας κατά 42% και ακολουθούν το Ford Mustang με 44,4%, το Dodge Challenger με 44,4%, το Subaru BRZ με 45%, η Chevrolet Camaro με 45,8%, το Nissan 370Z και την δεκάδα συμπληρώνει το Mazda MX-5.

Στον αντίποδα το σπορ αυτοκίνητο που χάνει το 72,2% της αξίας του στην πρώτη πενταετία αφορά στην Maserati Quattroporte.