Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θέλει την VW Payments S.A.;

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θέλει την VW Payments S.A.;

ΝΕΑ

Ποιο μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θέλει την VW Payments S.A.;

ΝΕΑ

Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πλατφόρμες είναι η συνδεδεμένη αγορά που αφορά τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των αυτοκινήτων, για την οποία η VW έχει ξεχωριστό επιχειρηματικό τμήμα.

Advertisement
Advertisement

Η υπηρεσία πληρωμών, το «ψηφιακό πορτοφόλι» για την αγορά καυσίμου ή ρεύματος για τα μοντέλα της VW έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλου χρηματοπιστωτικού φορέα.

Για τις ψηφιακές πληρωμές ενέργειας ή παροχών, η Volkswagen έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό τμήμα που ασχολείται με το αντικείμενο και επιτρέπει στον κάτοχο κάποιου από τα μοντέλα που υποστηρίζει, να πληρώνει με ένα «ψηφιακό πορτοφόλι». Είναι ένας τομέας στον οποίο η VW πρωτοπορεί και αναμένεται να έχει ενδιαφέρον για όλες τις εταιρείες, με την άνοδο της ζήτησης του συγκεκριμένου πακέτου «διευκόλυνσης» των αυτοκινητιστών στην αγορά.

Το κομμάτι αυτό της εταιρείας που ασχολείται με τις πληρωμές λέγεται Volkswagen Payments S.A. και για την απόκτησή του έχει ενδιαφερθεί ζεστά η JP Morgan. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο και αν μη τι άλλο, το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο κομμάτι, δίνει το στίγμα για το πώς θα κινηθεί η αγορά των αυτοκινήτων στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen Payments S.A., η οποία δημιουργήθηκε το 2017, προσφέρει υπηρεσίες αγοράς και χρηματοδοτικής μίσθωσης αυτοκινήτων, καθώς και πληρωμές εντός αυτοκινήτου για τροφοδοσία καυσίμου και φόρτιση EV, καθώς και ψυχαγωγία εντός οχήματος.

Μάλιστα, αναφορές από το εξωτερικό, κάνουν λόγο για προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών, με την JP Morgan να έχει κινηθεί με πρόταση για την εξαγορά του 75% των μετοχών της Volkswagen Payments S.A. έναντι ενός άγνωστου ποσού. Με τον τρόπο αυτό, το οικονομικό τμήμα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα διατηρήσει το 25,1 % των μετοχών της επιχείρησης.

Advertisement

Η JP Morgan λέει ότι σχεδιάζει να επενδύσει και να μετονομάσει τη Volkswagen Payments S.A. και να αυξήσει τη δραστηριότητα της εταιρείας σε άλλους κλάδους. Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η GM που έχει δημιουργήσει το OnStar, έχουν κινηθεί για να προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες πληρωμών στους πελάτες τους.

Advertisement

Καθώς η τεχνολογία των αυτόνομων αυτοκινήτων προχωρά, η τεχνολογία που θα επιτρέπει τις πληρωμές αυτές μέσω τέτοιων υπηρεσιών, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά στο μέλλον. Η συμφωνία μεταξύ JP Morgan και VW πάντως, αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η θρυλική Κλούβα (T2) της Volkswagen γίνεται ηλεκτρική
Το Morgan Plus Four CX-T… με άρωμα Ακρόπολις (+video)
Φρούριο ασφαλείας το νέο Volkswagen Golf

Advertisement