Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το σχέδιο της Alfa Romeo για το μέλλον της;

Ελλάδα 22:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το σχέδιο της Alfa Romeo για το μέλλον της;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το σχέδιο της Alfa Romeo για το μέλλον της;

ΝΕΑ

Η Tonale είναι το νέο μοντέλο στο οποίο τα στελέχη της Alfa Romeo βασίζουν την αρχή εφαρμογής των επιχειρηματικών σχεδίων της εταιρείας για το άμεσο μέλλον. Αυτά, μάλλον δεν θα αρέσουν στους παραδοσιακούς φίλους της…

Advertisement
Advertisement

Για περισσότερο από μια δεκαετία οι φίλοι της Alfa Romeo ανέμεναν ένα νέο μοντέλο που να ικανοποιεί τόσο την ιστορία της ιταλικής εταιρείας όσο και την προσωπική ανάγκη τους να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητα της αγαπημένης τους μάρκας.

Η Stelvio και η Giulia (που προηγήθηκαν της Tonale), της έδωσαν μια νέα ώθηση, ωστόσο τα ανώτατα στελέχη της σκοπεύουν να αφήσουν στο παρελθόν τα «πέτρινα χρόνια», να αναπτυχθούν και να την κάνουν κερδοφόρα στο άμεσο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι η Alfa Romeo θα πρέπει να απολέσει κάποια στοιχεία της ταυτότητα της, εν γένει. Σύμφωνα με όσα είπε ο Damien Dally, επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο βρετανικό περιοδικό Autocar η ιταλική φίρμα «θα πρέπει να πάψει να στηρίζεται κυρίως στο συναίσθημα που δημιουργούν τα μοντέλα της, να γίνει πιο ορθολογική και να επεκταθεί σε πιο πολλές κατηγορίες και να κατασκευάζει περισσότερα αυτοκίνητα».

Ο κύριος Dally δήλωσε ότι από φέτος ως και το 2030 η Alfa Romeo σκοπεύει να παρουσιάζει ένα καινούργιο μοντέλο κάθε χρόνο. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της θα εμφανιστεί το 2024 και θα είναι η Brennero, το crossover/SUV που θα έχει μικρότερες διαστάσεις από την Tonale.

Advertisement

Στο χρονοδιάγραμμα της ιταλικής εταιρείας, όπως αυτό έχει οριστεί στο πλαίσιο του Ομίλου Stellantis, προβλέπεται ότι από το 2027 και έπειτα θα σταματήσει την κατασκευή νέων μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το γεγονός ότι στη Alfa Romeo σκοπεύουν να επεκταθούν σε περισσότερες κατηγορίες οχημάτων και να αυξήσουν τις ετήσιες πωλήσεις τους σημαίνει ότι ενδεχομένως να δημιουργήσει ξανά ένα νέο supermini το οποίο θα πάρει τη θέση της MiTo.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ήρθε στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale (+video)
Τι το ιδιαίτερο έχει η Alfa Romeo Spider της Garage Italia;
Alfa Romeo: Εγκαινιάζει νέα εταιρική ταυτότητα